Η μεγάλη στιγμή του Μίλτου Τεντόγλου έφτασε, καθώς σήμερα (Τετάρτη 17/9) ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης επιστρέφει στο στάδιο όπου έγραψε ιστορία το 2021, κατακτώντας το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο, με στόχο να διατηρήσει τον παγκόσμιο τίτλο του.
Παρά τις ενοχλήσεις στην ποδοκνημική, ο Έλληνας άλτης βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και στοχεύει να «κλειδώσει» τη νίκη από το πρώτο του άλμα, στον τελικό του μήκους στο 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο.
Ο Τεντόγλου μετρά ήδη 11 χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις ανδρών/γυναικών από το 2018 έως σήμερα, ενώ έχει συνολικά 12, καθώς το 2022 κατέκτησε το ασημένιο στο Παγκόσμιο του Γιουτζίν.
Η μάχη προβλέπεται συναρπαστική, με τον Γκέιλ της Τζαμάικα, τον Ιταλό Φουρλάνι και τον Εχάμερ από την Ελβετία να αποτελούν τους βασικούς διεκδικητές του βάθρου.
sdna.gr

