Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Ολιστική μελέτη: Τέλος οι διαιτητές-«πολιτευτές»-Αυτά που ζητούν οι FIFA/UEFA

Oι αλλαγές που επιφέρει η ολιστική μελέτη στο ποδόσφαιρο, δεν είναι αλλαγές οι οποίες αφορούν τη δομή και λειτουργία της διαιτησίας, αλλά είναι αλλαγές οι οποίες αφορούν στο ποδόσφαιρο.

Οι διαιτητές, θα αποκτήσουν «φωνή» και «λόγο» στα ποδοσφαιρικά πράγματα, μέσα από την εκπροσώπησή τους, ωστόσο αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, κάποιους συνδέσμους και την ομοσπονδία, να απαρτίζεται από τυχόν παλιά στελέχη, χωρίς καμία αναγνώριση και πιστοποίηση από το οργανωμένο ποδόσφαιρο, θα πάψει.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του soccerplus.gr, «οι βετεράνοι της ΟΔΠΕ, που έγινε ΕΔΠΕ, καιροφυλαχτούσαν, έκαναν τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες και κατέθεσαν πρόταση αναγνώρισης ως μέλος της ΕΠΟ. Όμως οι απεσταλμένοι των FIFA/UEFA που έτυχε να βρίσκονται στην Αθήνα και να πληροφορηθούν την ενέργειά τους, την απέρριψαν! Είπαν στους διοικούντες την ΕΠΟ ότι η Ένωση Διαιτητών πρέπει να απαρτίζεται από εν ενεργεία διαιτητές και όχι από μη εν ενεργεία…Το θέμα έχει πολύ «ψωμί»…

Το ilia.news, «έψαξε» το θέμα, διεισδύοντας σε βάθος, στο τί συνεπάγεται η θέση αυτή των υπερεθνικών.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, όταν οι «υπερεθνικοί» λένε «εν ενεργεία διαιτητές», αναφέρονται και σε εκείνους οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την ενεργό δράση, είναι όμως εν ενεργεία αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα στελέχη της ΕΠΟ και των ΕΠΣ, στο θέμα της διαιτησίας. Είναι δηλαδή είτε παρατηρητές διαιτησίας, είτε μέλη των Επιτροπών Διαιτησίας, είτε εκπαιδευτές. Και δεν είναι απλά κάποιοι βετεράνοι διαιτητές, οι οποίοι απλά κατέχουν μια θέση στις διοικήσεις των συνδέσμων ή της πρώην ΟΔΠΕ. Με άλλα λόγια, δικαίωμα λόγου και ψήφου στα καταστατικά όργανα της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου στο εφεξής, θα έχουν μόνο τα πιστοποιημένα και εγκεκριμένα στελέχη (μαζί τους και οι εν ενεργεία διαιτητές), οι οποίοι αναγνωρίζονται από την ΕΠΟ με βάση τον Κανονισμό Διαιτησίας της Ομοσπονδίας, ως τέτοια.