Σε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 4 μηνών καταδικάστηκε ένας 42χρονος άνδρας για τον βιασμό της συζύγου του. Η υπόθεση εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά, με την ποινή να μειώνεται από τα 14 χρόνια που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ο κατηγορούμενος χωρίς να παρίσταται στη δίκη.
Ο 42χρονος που διαμένει σε περιαστική περιοχή των Χανίων κατηγορούνταν για:
• Βιασμό κατ’ εξακολούθηση με σωματική βία και απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου σωματικής ακεραιότητας.
• Απλή σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου.
• Απλή σωματική βλάβη ενώπιον ανηλίκου.
• Απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου.
•Κλοπή κατά συρροή.
Το θύμα δεν έδωσε το παρών στη δίκη, ούτε είχε δικηγόρο υποστήριξης της κατηγορίας, ενώ ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος και ότι η γυναίκα του τον κατήγγειλε καθώς διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Επεσήμανε ότι δεν έδωσε το παρών στον πρωτόδικο δικαστήριο τον Ιανουάριο του 2025 καθώς πίστευε ότι ο δικηγόρος του είχε πάρει αναβολή για αυτό και εξεπλάγην όταν στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου μετά από εισαγγελικό ένταλμα οι αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν. Οι συνήγοροι του επικαλέστηκαν κατάθεση της γυναίκας στον ανακριτή όπου έλεγε πως η αρχική της κατάθεση στην αστυνομία είχε υπερβολές και πως άνδρας της δεν την βίασε. Για το θέμα αυτό η εισαγγελέας παρατήρησε πως η ίδια η γυναίκα στη συνέχεια ανέφερε πως άλλαξε την αρχική της κατάθεση καθώς συγγενείς του συζύγου της είπαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα συμφωνούσε στο να προχωρήσει το διαζύγιο.
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε την κατηγορία του “βιασμού κατ΄ εξακολούθηση” και έμεινε μια πράξη βιασμού τον Μάιο του 2023, και καταδίκασε επίσης τον 42χρονο για τη σωματική βλάβη. Τον αθώωσε αντίθετα για την κατηγορία της κλοπής, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου βίου και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 4 μηνών.
πηγή Χανιώτικα Νέα




