Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση

Επίθεση Παπαδογιάννη σε Σημανδηράκη για τις προσκλήσεις στις βραβεύσεις αθλητών!

Ένα θέμα που πέρασε στα …”ψιλά” από το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Χανίων (όπου πρώτο θέμα ήταν οι εξελίξεις με το οικόπεδο της ΑΒΕΑ) ήταν εκείνο της αναφοράς του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άρη Παπαδογιάννη σχετικά με τις βραβεύσεις αθλητών που πραγματοποίησε ο Δήμος Χανίων την περασμένη Δευτέρα (23/9), στο γραφείο του Δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη. Στην εκδήλωση ο Δήμος Χανίων βράβευσε Χανιώτες πρωταθλητές όπως οι Παπαστάμος, Λιβανός, Φραντζεσκάκης κτλ.

Λίγο πριν ξεκινήσει η ημερήσια διάταξη του ΔΣ ο Άρης Παπαδογιάννης εξαπέλυσε “βέλη” κατά της δημοτικής αρχής Χανίων ότι στη συγκεκριμένη βράβευση δεν κλήθηκαν να βραβευτούν πρωταθλητές ΑΜεΑ, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Παπαδογιάννη “αποτέλεσε ένα σημαντικότατο ατόπημα και εξέφρασε διάκριση εκ μέρους της δημοτικής αρχής”. Ο κύριος Παπαδογιάννης επεσήμανε ότι στην ίδια εκδήλωση δεν κλήθηκαν οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι γεγονός που επίσης, όπως τόνισε αποτέλεσε τεράστιο λάθος της δημοτικής αρχής. “Δεν πρέπει ο Δήμος να κάνει διακρίσεις. Επειδή ο αθλητισμός δίνει δυνατότητα στους αθλητές και πρωταθλητές ΑΜεΑ να κοινωνικοποιύνται”, επεσήμανε ο Άρης Παπαδογιάννης.

Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη που κατηγόρησε τον Άρη Παπαδογιάννη για “άκρατο λαϊκισμό”. “Αν ενδιαφερόμαστε για τα ΑΜεΑ πρέπει να σκύψουμε στα βασικά θέματα τους. Π.χ. στους Δημόσιους χώρους που δεν είναι φιλικοί προς αυτούς και γενικότερα στη συντήρηση της νομιμότητας για αυτούς. Όταν αξιολογούμε την ευαισθησία ας είμαστε πιο προσεκτικοί. Είμαστε ενάντιοι σε οποιοδήποτε τοξικό κλίμα διαλόγου”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

Επί του θέματος αναφερθηκε και ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Στέλιος Μιχαηλακης που τόνισε ότι ήταν μικρός ο χώρος του γραφείου του δημάρχου για να κληθούν περισσότεροι πρωταθλητές και ότι γενικότερα δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Όπως επεσήμανε δόθηκαν εξηγήσεις σε γονείς που εξέφρασαν παράπονα, ενώ οι πρωταθλητές ΑΜεΑ θα βραβευτούν στη γιορτή των αθλητών που θα διοργανώσει ο Δήμος Χανίων.

Ο επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης Γρηγόρης Αρχοντάκης εξέφρασε την άποψη ότι δεν έγινε κλήση από αμέλεια ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Λειψάκης τόνισε και αυτός ότι έπρεπε να κληθεί όλο το δημοτικό συμβούλιο, στη συγκεκριμένη βράβευση.