Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κασναφέρης: “Πολύτιμος φίλος ο Παράσχος”

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στην Σέντρα», φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κασναφέρης, ο οποίος μίλησε για την παραίτηση του από τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Γιώργο Παράσχο, αλλά και την ελληνική διαιτησία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Για την παραίτησή του: «Έκλεισε αυτό το κεφάλαιο για έμενα, εμείς φύγαμε ως πετυχημένοι μέχρι την 26 αγωνιστική που συγκεντρώσαμε 28 βαθμούς. Μακάρι, οι επόμενοι να πετύχουν περισσότερα. Και τις δύο φορές με τον Παράσχο, η ομάδα πέτυχε τους στόχους της, κρατάω μόνο τις θετικές στιγμές. Ευχαριστώ για την συνεργασία και κοιτάω μπροστά. Το ποδόσφαιρο είναι το Α και το Ω για εμένα, παρόλα αυτά, κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε».

Για την φυγή του Παράσχου: «Μίλησε ο Παράσχος, άνοιξε την ψυχή του και είπε ότι ήθελε να πει. Δεν είναι ωραίο να «ξεκατινιαζόμαστε». Αυτοί που είναι μέσα στην ομάδα ξέρουν πράγματα, δεν ωφελεί πουθενά να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Ο χρόνος και η ιστορία, γράφει για όλους».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί ξανά με τον Παράσχο: «Δεν το γνωρίζω αυτό, ήμασταν μαζί σε Ξάνθη, Απόλλωνα και Λεβαδειακό. Αν τα φέρουν έτσι οι συγκυρίες, τότε ίσως συνεργαστούμε ξανά, Είναι πολύτιμος φίλος και με έχει βοηθήσει σε πολλά θέματα στο ποδόσφαιρο».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός διαιτητής που έχει εργαστεί και σε διαφορετικό πόστο στο ποδόσφαιρο: «Στο κομμάτι το δικό μου δεν υπάρχει άλλος, έφυγα από την διαιτησία το 2008 και άνοιξα νέο ορίζοντα στην ζωή μου. Ευχαριστώ τον Χρήστο τον Πανόπουλο που έδωσε την δυνατότητα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα. Ήμουν 12 χρόνια διαιτητής και 13 χρόνια «τιμ μάνατζερ». Πιο δύσκολο είναι να είσαι τιμ μάνατζερ! Ως διαιτητής, είσαι το αφεντικό, βαράνε προσοχή και περιμένουν. Σαν «τιμ μάνατζερ», πρέπει να συνδέσεις όλα τα υπόλοιπα πράγματα, έχεις εξάρτηση από τους άλλους. Εγώ, δεν έχω μάθει να κρύβομαι, όταν έκανα λάθη αναλάμβανα τις ευθύνες μου. Καμία ομάδα δεν πήρε τον Κασναφέρη για να «πουλήσει διαιτησία».

Τέλος, ερωτηθείς για του Έλληνες διαιτητές: «Υπάρχει ταλέντο, αλλά έχει χαθεί ο προσανατολισμός με την έλευση των ξένων διαιτητών. Πρέπει να υπάρξει επαγγελματική διαιτησία. Χρειάζεται στήριξη, υπάρχουν τόσα μοντέλα στο εξωτερικό που μπορούμε να αντιγράψουμε. Ο Περέιρα, δεν άφησε τίποτα πίσω του, μια διαχείριση έκανε και τίποτα παραπάνω. Ο Κλάτενμπεργκ είναι μάγκας, αν ήταν κύριος θα είχε αποτύχει. Αν διοικούσα εγώ την ελληνική διαιτησία, η πρώτη ερώτηση που θα έκανα είναι τι ομάδα είσαι, αν μου έλεγαν εθνική ελλάδος θα πήγαιναν σπίτι τους».

metrosport.gr