Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Υγρός στίβος

“Αν γίνονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο Παπαστάμος θα ήταν τέταρτος”!

Κάτι πραγματικά ασύλληπτο για τα ελληνικά δεδομένα και για τον ίδιο τον Χανιώτη πρωταθλητή σκιαγραφούν σε δημοσίευμα τους οι Αμερικανοί σχετικά με τον Απόστολο Παπαστάμο!

Κάτι πραγματικά ασύλληπτο για τα ελληνικά δεδομένα και για τον ίδιο τον Χανιώτη πρωταθλητή σκιαγραφούν σε δημοσίευμα τους οι Αμερικανοί σχετικά με τον Απόστολο Παπαστάμο!

Ειδικότερα, η εκτίμηση τους, που γίνεται από τον Καναδό, James Sutherland σε ιστοσελίδα κολύμβησης των ΗΠΑ (swimswam.com), είναι ότι ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, ο οποίος χαρακτηρίζεται σαν «ανερχόμενος Ελληνας κολυμβητής» θα τερμάτιζε στην ιδιαίτερα τιμητική 4η θέση στο αγώνισμα των 400μ. μικτή, με τον εντυπωσιακό χρόνο 4:09.13, ξεπερνώντας μεταξύ άλλων, τον Αμερικανό Jay Litherland με 4:09.34 και τον Βρετανό Max Litchfield με 4:09.67!

Αυτό επισημαίνεται, λοιπόν, σε σχετικό άρθρο που υπογράφει ο Sutherland, ο οποίος και καταπιάνεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αναβλήθηκαν στο Τόκιο, εκτιμώντας με το τι κατά την κρίση του θα γινόταν στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας των αγωνισμάτων για την κολύμβηση από τις οκτώ συνολικά, που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Γράφει ο Sutherland:

«Having been on a tear for the better part of the last two years, including lowering the short course world record and becoming the fifth-fastest all-time in long course with a 4:06.09, Japan’s Daiya Seto was in full control throughout the course of the men’s 400 IM.
Blasting out to the lead on the fly, turning under world record pace in 54.26, Seto flew to the gold medal in a sizzling time of 4:04.91, becoming just the second man to crack 4:05. Seto’s countryman Kosuke Hagino, the defending champion from 2016, uses a 27.36 final length to run down American Chase Kalisz for silver in 4:06.94, sending the home crowd into a frenzy with a 1-2 on the opening event.
Kalisz takes bronze in 4:07.15, right on where he was at Trials, while up-and-coming Greek swimmer Apostolos Papastamos (4:09.13) edges out American Jay Litherland (4:09.34) and Great Britain’s Max Litchfield (4:09.67) for fourth».

Δηλαδή, με μετάφραση στα ελληνικά:

«Εχοντας τη μεγάλη επιτυχία για τον καλύτερο χρόνο των τελευταίων δύο ετών, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου ρεκόρ και με το να έχει γίνει ο πέμπτος γρηγορότερος όλων των εποχών με 4:06.09 ο Ιάπωνας Daiya Seto θα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της κούρσας των 400μ. μικτή ατομική ανδρών.
Εκτοξεύοντας το προβάδισμα του, ο Seto θα μπορούσε να γύριζε με ρυθμό παγκοσμίου ρεκόρ στο 54.26 και θα «πετούσε» για το χρυσό μετάλλιο με τον καταπληκτικό χρόνο 4:04.91 και θα γινόταν έτσι ο δεύτερος αθλητής που θα έσπαγε το φράγμα των 4:05.
Ο συμπατριώτης του Seto, Kosuke Hagino, ο υπερασπιζόμενος πρωταθλητής από το 2016, θα έκανε ένα τελικό 27.36 για να κερδίσει τον Αμερικανό Chase Kalisz για το ασημένιο μετάλλιο στο 4:06.94, δημιουργώντας φρενίτιδα στο γηπεδούχο πλήθος για το «1-2» στο εναρκτήριο αγώνισμα.
Ο Kalisz παίρνει το χάλκινο στο 4:07.15, ακριβώς εκεί που βρισκόταν στα δοκιμαστικά, ενώ ο ανερχόμενος Ελληνας κολυμβητής Απόστολος Παπαστάμος (4:09.13) ξεπερνά τον Αμερικανό Jay Litherland (4:09.34) και τον Max Litchfield της Μεγάλης Βρετανίας (4:09.67) για τέταρτος».

Πέραν των πολύ τιμητικών σχολίων, που αναφέρουν οι Αμερικανοί για τον Παπαστάμο, το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος αυτός για τον Χανιώτη πρωταθλητή με 4:09.13 θα ήταν ένα ασύλληπτο πανελλήνιο ρεκόρ, μετά το 4:11.93 που είχε σημειώσει στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, που είχε διεξαχθεί στη Βουδαπέστη και μάλιστα παραμένει ως σήμερα παγκόσμιο ρεκόρ για την κατηγορία των εφήβων.

Να είναι έτσι τα πράγματα το 2021 για τον Απόστολο, όπως τα περιγράφουν οι Αμερικανοί; Πάντως το Τόκιο «περιμένει»… Ιδωμεν…