Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Αυτοδιοίκηση

Στάθμευση λεωφορείων στο πάρκινγκ της “Ρεγγίνα” ;

Η νέα δημοτική αρχή Χανίων επιδιώκει να επιβάλλει ένα νέο status στους χώρους στάθμευσης των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο βελτίωσης του κυκλοφοριακού στην πόλη των Χανίων και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Για το λόγο αυτό, καταργήθηκαν τα σημεία στάσης και στάθμευσης μπροστά από τη Δημοτική Αγορά Χανίων, με την τοποθέτηση των “περιβόητων” κολωνακιών για τα οποία είχε χλευαστεί (σε πολλές περιπτώσεις) η προηγούμενη δημοτική αρχή και τα οποία ωστόσο και εκ του αποτελέσματος, έχουν ( έστω και προσωρινό) καλό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Χανίων: “…θέσεις στάθμευσης-στάσης λεωφορείων προβλέπονται στη οδό Ν. Φωκά (έναντι του Ξενοδοχείου ΚΡΗΤΗ) και στην Ακτή Κανάρη. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη, ανοιχτός διάλογος της Δημοτικής Αρχής με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων με σκοπό την εύρεση και άλλων γόνιμων σημείων για βραχυχρόνια στάθμευση. Την ίδια στιγμή και πάντα σε συνεννόηση με την Τροχαία, με συνεχείς και εντατικούς ελέγχους θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των τουριστικών λεωφορείων, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλης μας”.

Έγκυρη πληροφόρηση του “mirrorsports” πάντως αναφέρει ότι, στο πλαίσιο του διαλόγου που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στη δημοτική αρχή με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων για την εύρεση και άλλων σημείων στάθμευσης λεωφορείων εντάσσεται και η δημιουργία τέτοιου χώρου στο σημείο που βρίσκεται το πάρκινγκ της “Ρεγγίνα”.

Την Δευτέρα (16/9) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Δήμο Χανίων, παρουσία λεωφορειούχων και της δημοτικής αρχής όπου εξετάστηκε ζεστά αυτή η περίπτωση. Οι ιδιοκτήτες λεωφορείων, όπως ήταν εύλογο, ζήτησαν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου αυτού (δηλαδή δημιουργίας χώρου πάρκινγκ για αστικά και υπεραστικά λεωφορεία στη Ρεγγίνα), κάτι που, μέχρι στιγμής δεν μπορεί να διευκρινιστεί.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ακόμα πολλά… επεισόδια…

Vas Fou – ms