Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT

Kόντρα σε όλους η Εθνική μπάσκετ γυναικών

Η πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ και μάλιστα με το συγκλονιστικό όσο και θριαμβευτικό τρόπο που επετεύχθη, εκθέτει πολλούς από εμάς.

Πρόκειται για «μπάσκετ γυναικών» και όχι «γυναικείο μπάσκετ». Διότι το μπάσκετ είναι ένα, δεν υπάρχει αντρικό και γυναικείο. Πάμε παρακάτω όμως. Θα έλεγε κανείς ότι οι περιφρονημένες επαναστάτησαν και μας απάντησαν. Σε μια χώρα όπου ελάχιστοι ρομαντικοί ως «τρελοί» πασχίζουν για το καλύτερο σε ένα προϊόν που είναι «πεταμένο» στο περιθώριο και μάλιστα πολλές φορές με προκλητικό και άθλιο τρόπο. Σε μια χώρα όπου τα πρωταθλήματα μπάσκετ γυναικών ακόμα και η βιτρίνα της Α1 Κατηγορίας είναι υποβαθμισμένα και κάμποσοι εργάτες του αθλήματος παλεύουν να τα κρατήσουν ζωντανά. Μαζί με τις αθλήτριες και τους προπονητές τους φυσικά που κουβαλάνε τη δική τους τρέλα, την αγάπη γι’ αυτό το αθλημα.

Σε μια χώρα όπου ο αθλητισμός βρίσκεται κλειδαμπαρωμένος με λουκέτο εδώ και μήνες, αυτά τα κορίτσια πήγαν και έκαναν το 2/2 μαζί με το +18 κόντρα στη Βουλγαρία. Σε μια χώρα όπου η ΕΡΤ (όπως είπε ο Τάκης Τσαγκρώνης) αρνήθηκε να δώσει ανοιχτό κανάλι και προσπαθώς ήθελε να το ρίξει στο ertflix. Εκεί που στριμώχνει όλη την Basket League κάθε Σάββατο και παίζει με τα νεύρα μας.

Αυτά τα κορίτσια λοιπόν μας φώναξαν ότι κακώς τα υποτιμάμε. Και κυρίως ότι κάτι «σιγοκαίει» αλλά δεν υπάρχει κάτι που θα… φουντώσει τη φλόγα. Είμαστε ΟΛΟΙ εκτεθειμένοι ακριβώς επειδή ουδέποτε σεβαστήκαμε την προσπάθειά τους. Και θα μας επιτρέψουν οι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ που ασχολούνται με το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα να τους συγχαρούμε για όσα έχουν κάνει. Δεν είναι λίγα…

Την ίδια στιγμή η πρόκριση γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικών και… εκλογικών αντιπαραθέσεων. Δε χρειάζεται να υποστηρίζεις κάποιον ώστε να καταλάβεις ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος έβγαλε μια ενωτική δήλωση για το προϊόν που έδειξε ότι αξίζει υποστήριξης και ο Παναγιώτης Φασούλας, σε στιγμή θριάμβου μια άστοχη ανακοίνωση σχετικά με την ΕΟΚ και την ΕΡΤ. Θα σεβόμουν ιδιαίτερα την άποψη του κ.Φασούλα αν είχε εκφραστεί ΠΡΙΝ τους δύο αγώνες. Τότε ΝΑΙ, θα ήταν μπροστά. Αλλά μετά τους αγώνες και με δεδομένη την πρόκριση αντι να παρουσιάσεις, ως υποψήφιος, το πλάνο δράσης για το μπάσκετ γυναικών να τα βάζεις με την… ΕΟΚ και την ΕΡΤ είναι μάλλον άστοχο.

Βεβαίως συμφωνώ απόλυτα με τον κ.Φασούλα για το ότι η ΕΟΚ δε στήριξε την Εθνική. Μόνο που αυτό δε συνέβη τώρα, αλλά αποτελεί (δυσάρεστο) φαινόμενο ετών. Και σε έτη που ο Παναγιώτης Φασούλας ήταν σύμβουλος του κ.Βασιλακόπουλου, άρα προφανώς κι έχει συμμετοχή.

basketblog.gr