Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Μιχάλης Καρασταμάτης: Ένας Χανιώτης στην Α1 και η μεγάλη του επιθυμία για τα Χανιά…

Πήγε στον Διαγόρα… για πλάκα και τώρα ανεβαίνει στην Α1!

Το ‘χει ξανακάνει (με τον Ίκαρο), όταν ήταν νεότερος… Τώρα στα μπασκετικά “γεράματα”, αφού πλέον είναι σχεδόν 37, το ξανάκανε (με τον Διαγόρα)

Ο Χανιώτης Μιχάλης Καρασταμάτης ήταν και παραμένει μέλος του Διαγόρα Δρυοπιδέων που έχει τη δυνατότητα να παίξει του χρόνου στην Α1, αφού ολοκληρώθηκε η Α2 με τον Διαγόρα να είναι 2ος πίσω από τον Χαρίλαο Τρικούπη.

Αυτή τη στιγμή ο Καρασταμάτης που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα, έχει κλείσει 5 χρόνια στον Διαγόρα και είναι ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας του Αιγάλεω. Ξεκίνησε εκεί χωρίς να τον ξέρει τον σύλλογο (είναι καινούριος στη σκιά του Αιγάλεω), παίζοντας στο τοπικό Αθηνών, απλά τότε, για να μη σταματήσει το μπάσκετ.

Πλέον, είναι στην Α1, εκεί που ο Καρασταμάτης είχε ξανανέβει με τον Ίκαρο Καλλιθέας το 2010!

“Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Από το τοπικό Αθηνών στην Α1. Μια παρέα παιδιών. Είναι μια ομάδα που και εγώ δεν την ήξερα, όταν πήγα. Πήγα να κλείσω εκεί την καριέρα μου στα 31 και τώρα προέκυψε η άνοδος”, επισημαίνει ο Καρασταμάτης στον ΣΚΑΙ Γαύδος FM 88,8.

“H επιτυχία του Διαγόρα οφείλεται σε έναν άνθρωπο, τον Γιαννούλη Καλλίλα που ματώνει οικονομικά. Λόγω της τρέλας του.Ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα δεχτεί να παίξει στην Α1. Έχει τη δυνατότητα, αλλά θέλει να ζυγίσει τα πράγματα, γιατί η εικόνα της Α1 δεν είναι η καλύτερη δυνατή, θέλει να δει αν αξίζει”, τονίζει ο Καρασταμάτης.

Για τη φετινή Α2: “Ξεκινήσαμε με προσθήκες έμπειρων παικτών και στόχο την άνοδο που την καταφέραμε παρά τα σκαμπανεβάσματα που προέκυψαν. Νομίζω άξια πήραμε την άνοδο στην Α1. Ο Χαρίλαος Τρίκουπης ήταν δίκαια πρώτος και εμείς δίκαια δεύτεροι”.

“Ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου είναι καλό παράδειγμα για εμάς τους Χανιώτες. Και στα Χανιά κάνουν μια καλή προσπάθεια. Είδα που ο ΑΟΚ Χανιά δεν ανέβηκε στη Β’ Εθνική για έναν βαθμό και θα μπορούσε η ομάδα να “ξεκολλήσει” από την κουραστική Γ’ Εθνική και το τοπικό. Όταν ήμουν εκεί ξέραμε ότι όπως ανέβουμε στην Γ’ θα πέσουμε”, επισημαίνει και προσθέτει, “όταν έφυγα στην Αθήνα ήταν η καλύτερη επιλογή. Εξελίχθηκα σαν παίκτης, προόδευσα και επιχειρηματικά κτλ. Δύσκολο πλέον να γυρίσω στα Χανιά. Αν και η μαμά μου θέλει να γυρίσω στα Χανιά”.

“Δεν καίγομαι να παίξω στην Α1 αλλά ο πρόεδρος δεν με αφήνει να φύγω! Λίγο παίκτης, λίγο έφορος, λίγο να βοηθάω γενικώς. Θέλω βέβαια να παίξω.”, τονίζει ενόψει της επόμενης χρονιάς ο Καρασταμάτης.

Για το μέλλον επεσήμανε ότι δύσκολα θα συνεχίσει να ασχολείται με το μπάσκετ, μόλις σταματήσει αγωνιστικά.

Για το τέλος άφησε το καλύτερο, στέλνοντας μήνυμα στις ομάδες (πιθανόν στον ΑΟΚ Χανιά που παίζει σε Εθνική κατηγορία):

“Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στα Χανιά. Τη μεθεπόμενη χρονιά αν είμαστε καλά, θα ‘θελα να έρθω και να παίξω μια χρονιά στα Χανιά για να κλείσω την καριέρα μου. Θα πάρω και την κόρη μου μαζί, αν μου το επιτρέψει η γυναίκα μου!”.