Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Υπόλοιπα αθλήματα

Σταυρούλα Τσολακίδου (Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι): Για μένα το σκάκι είναι τρόπος ζωής…

Η 18χρονη Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου βρέθηκε στα Χανιά, τέλη καλοκαιριού του 2018 για να συμμετάσχει, ως καλεσμένη της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων (ΣΑΧ) και του Δήμου Χανίων σε αγώνα επίδειξης στο Ενετικό Λιμάνι. Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά της Παλαιόχωρας.

Το Mirror Sports “MS” δεν μπορούσε παρά να κάνει μια μίνι συνέντευξη στην 19χρονη πλέον πρωταθλήτρια στο σκάκι.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Σταυρούλας Τσολακίδου:

Για τις διακρίσεις της: Έχω βγει 3 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στις μικρές ηλικίες Κ-14, Κ16 και Κ18.

Για τους λόγους που ασχολήθηκε με το σκάκι: Ο πατέρας μου με ώθησε σε αυτό. Δεν ήταν αθλητής στο σκάκι αλλά του άρεσε πολύ. Το είδαμε σαν παιχνίδι και στη συνέχεια έγινε άθλημα και τρόπος ζωής. Φυσικά δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς αυτό. Θέλω να συνεχίσω να παίζω επαγγελματικά σκάκι, αρχικά κάνοντας πρωταθλητισμό και στη συνέχεια για να γίνω προπονήτρια.

Για τους στόχους της: Θέλω να διακριθώ στο Παγκόσμιο Κ20. Αν βγω πρώτη θα πάω στο Παγκόσμιο γυναικών/ Γενικά θέλω να συμμετάσχω σε διοργανώσεις γυναικών. Παίζεω επίσης και για τη χώρα μου και μου αρέσει πολύ αυτό γιατί εκπροσωπώ την Ελλάδα, ως μέλος αποστολών, στις Ολυμπιάδες σκακιού.

Για το συγγενικό-οικογενειακό-φιλικό περιβάλλον της: Με στηρίζουν πάρα πολύ και τους ευχαριστώ. Όπως επίσης και το χορηγό μου που με βοηθάει πάρα πολύ και είμαι τυχερή σε αυτό το κομμάτι. Η Ομοσπονδία επίσης με στηρίζει και αυτή όσο μπορεί και όσο είναι εφικτό.

Για το τουρνουά της Παλαιόχωρας: Έχω παίξει δύο φορές εκεί. Έχω καλές αναμνήσεις από την Παλαιόχωρα και το τουρνουά εκεί είναι από τα καλύτερα της χώρας μας, καταξιωμένο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι θα συμβούλευε ένα νέο κορίτσι που θέλει να ασχοληθεί με το σκάκι: Γενικά πρέπει να το αγαπάει και να μην αγχώνεται για το αποτέλεσμα. Να χαίρεται τις παρτίδες. Θέλει γενικά πολύ διάβασμα για να διακριθεί κάποιος και πολύ χρόνο να δαπανήσεις, αλλά αξίζει. Σε βοηθάει στην ίδια σου τη ζωή.