Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ IN THE SPOTLIGHT

2ο Παγκρήτιο Camp Τερματοφυλάκων: Δυναμικό ξεκίνημα στο Ρέθυμνο!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Ρέθυμνο αγκάλιασε το κορυφαίο ραντεβού για goalkeepers και προπονητές στην Κρήτη, καθώς μετά το Λασίθι και το Ηράκλειο, το γήπεδο των Μισιρίων αποτελεί τον 3ο κατά σειρά σταθμό του ”2ου Παγκρήτιου Camp Τερματοφυλάκων”.

Ως γνωστόν, διοργανώτρια είναι η GK Goalkeeper Academy και συνδιοργανωτής ο Άρης Ρεθύμνου.

Η δράση ξεκίνησε την Παρασκευή (16/6) και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή (18/6), με τη συμμετοχή των νεαρών τερματοφυλάκων είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με πέρυσι. Αυτή η αύξηση αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας στο project, αλλά και τη δίψα της πόλης για ποδόσφαιρο, ποιοτική εκπαίδευση, ίσες ευκαιρίες, κοινωνικοποίηση μέσα από τον αθλητισμό και ψυχαγωγία.

Σεμινάρια, προπόνηση και αξιολόγηση

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του camp διεξήχθη τόσο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα σεμιναρίων, όσο και στο γήπεδο, με την όρεξη να ξεχειλίζει!

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Επικεφαλής της GK Goalkeeper Academy, Κώστας Γύπαρης, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ενώ λίγο αργότερα έκανε ειδική παρουσίαση με θέμα την ”εκπαίδευση στις βασικές τεχνικές λεπτομέρειες και τη βελτίωση του σύγχρονου τερματοφύλακα μέσω της επιστημονικής προσέγγισης”.

Πρόκειται ουσιαστικά για το θεωρητικό σκέλος του προγράμματος που καλούνται να ακολουθήσουν στο γήπεδο τερματοφύλακες και προπονητές, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Μπερνεάνου, ο οποίος έχει εργαστεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες ως GK Coach, διεξήγαγε σεμινάριο σχετικά με το ”τι χρειάζεται ο νεαρός Έλληνας τερματοφύλακας για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό”.

Στο επιστημονικό σκέλος, ο εργοφυσιολόγος και συνεργάτης της GK Goalkeeper Academy, κ. Γιάννης Σχοιναράκης, έκανε παρουσίαση σε αθλητές και προπονητές για τη ”σημασία των εργομετρικών τεστ στην εξέλιξη του σύγχρονου αθλητή”.

Αμέσως μετά, ο κ. Σχοιναράκης και οι νεαροί goalkeepers πέρασαν από τη… θεωρία στην πράξη, καθώς άπαντες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και υποβλήθηκαν σε εργομετρικά τεστ και ανθρωπομετρικές μετρήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα δοθούν στους αθλητές.

Ύστερα από τα τεστ, διεξήχθη εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αξιολόγησης των κάτω άκρων, το οποίο είχε καταρτίσει το τεχνικό επιτελείο της GK Goalkeeper Academy.

Η δράση της 2ης ημέρας του Camp στο γήπεδο των Μισιρίων θα αρχίσει το απόγευμα του Σαββάτου (17/6). Η προσέλευση των προπονητών είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 και η προσέλευση των αθλητών να είναι προγραμματισμένη για τις 15:30.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *