Ένα άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στην Α’ κατηγορία Χανίων.
Ένα δύσκολο πρωτάθλημα με πολλές συγκινήσεις και με πρωταθλητή τον Γρανίτη. Στη Β΄ ΕΠΣΧ έπεσαν οι Θησέας και Δόξα…
Δείτε ομάδα-ομάδα το συνολικό σχόλιο του mirrorsports.gr
Γρανίτης (82 β.): Ο απόλυτος και δίκαιος πρωταθλητής. Τελείωσε το πρωτάθλημα με μόλις 8 βαθμούς απώλειες… Αυτό τα λέει όλα, καθώς ήταν η πιο σταθερή ομάδα της φετινής κούρσας. Όλες και όλες 2 ήττες και μια ισοπαλία, οι απώλειές του. Πλέον, τον περιμένουμε να δείξει χαρακτήρα και φυσικά να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική, μέσω των μπαράζ. Η αλήθεια είναι ότι έλειψε από τα Χανιά η συμμετοχή ομάδας στη Γ’ Εθνική φέτος.
Νέος Κισσαμικός (73 β.): Έκανε καταπληκτικό πρωτάθλημα! Σαν νεοφώτιστος κανείς δεν το περίμενε. Παρά την αλλαγή προπονητή στην αρχή της χρονιάς με Βεστάκη αντί Μπονατάκη, η ομάδα κράτησε χαρακτήρα και άντεξε στον ανταγωνισμό. Ήταν η μοναδική που κυνήγησε τον Γρανίτη. Ήταν χρονιά σημαντική και ίσως του χρόνου να βρεθούν και πάλι σε θέση να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.
Άρης Σούδας (72 β.): Στην πρώτη του χρονιά μετά τον υποβιβασμό του από τη Γ’ Εθνική, δεν ήταν κακός, αλλά πολλοί θα περίμεναν να είναι πιο διεκδικητικός για τον τίτλο. Μην ξεχνάμε όμως ότι αντιμετώπισε τρομερά προβλήματα τραυματισμών στην αρχή της χρονιάς, σε κομβικά σημεία. Στο δεύτερο μισό η ομάδα απέδωσε πολύ καλύτερα, ούσα πλήρης, και δίκαια τερμάτισε τρίτη. Για του χρόνου είναι βέβαιο ότι θα βάλει πιο ψηλά τον πήχυ.
ΑΕ Κυδωνίας (62 β.): Σπουδαία χρονιά. Η 4η θέση είναι μια σημαντική κατάκτηση για μια ομάδα που, μέχρι πέρυσι, διεκδικούσε παραμονή. Για μια ομάδα που, επίσης, δεν είχε έδρα. Βρέθηκε και στον ημιτελικό του κυπέλλου και συνολικά ήταν μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, που αν δεν έχανε κάποια ματς στις λεπτομέρειες, θα μπορούσε και το κάτι παραπάνω. Έχτισε φέτος για να βάλει πιο υψηλούς στόχους, ενδεχομένως, του χρόνου.

Απόλλων Αγ. Ιωάννη (59 β.): Μετά το περυσινό νταμπλ η φετινή 5η θέση μοιάζει αποτυχία. Η ομάδα πέρασε από 40 κύματα, αλλά άντεξε καθώς εδώ και 2 μήνες έχει ηρεμήσει, είναι σταθερή και φυσικά διεκδικεί και το κύπελλο την Τετάρτη εναντίον του Γρανίτη. Αν πάρει το κύπελλο θα είναι σίγουρα μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά. Πάντως, ο σύλλογος είναι σημαντικό ότι παραμένει σε υψηλό επίπεδο, παρά τις αλλαγές που έγιναν σε σχέση με πέρυσι, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών και όχι μόνο, που προέκυψαν.
Σπάθα (41 β.): Κάποιοι ίσως περίμεναν ότι θα μπορούσε να πάει φέτος πιο ψηλά. Από νωρίς φάνηκε όμως ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο. Η Σπάθα τερμάτισε στην ικανοποιητική για αυτήν 6η θέση και ενδεχομένως να μπορούσε κάτι ανώτερο αν δεν αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα απουσιών σε μεγάλο διάστημα του φετινού πρωταθλήματος. Πάντως αν θέλει να χτυπήσει πρωτάθλημα θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της.
Παλαιόχωρα (37 β.): Δύσκολη χρονιά, με πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά η ομάδα παρέμεινε ανταγωνιστική. Η 7η θέση δεν είναι κακή, αφήνει μια τελική καλή γεύση, αλλά σίγουρα η ομάδα αυτή είναι για πιο ψηλά, βάσει και του πρόσφατου παρελθόντος. Οι αντικειμενικές δυσκολίες είναι φυσικά πολλές, λόγω και της απόστασης. Η ομάδα του χρόνου θα φανεί πλήρως ανανεωμένη, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε.

Παγχανιακός/ΔΑΑΟΧ (34 β.): Επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η χρονιά για μια ομάδα που άργησε να μπει (αν θυμάστε) στο πρωτάθλημα λόγω γραφειοκρατίας. Κατάφερε ωστόσο να τερματίσει σχετικά ψηλά και σε αρκετά ματς να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο, μολονότι σε άλλα έδειξε πολύ κακή εικόνα. Το τελικό συμπέρασμα είναι πάντως θετικό και του χρόνου η ομάδα θα κυνηγήσει να βρεθεί πιο ψηλά.
Θύελλα Καλ. (34 β.): Πολλοί περιμέναν ότι θα ήταν η μία ομάδα που θα υποβιβαζόταν. Μάλιστα, το κακό της ξεκίνημα οδηγούσε και επιβεβαίωνε αυτή την άποψη. Ξαφνικά έκανε τρομερό σερί και εξαφανίστηκε από τους διώκτες του υποβιβασμού. Άκρως επιτυχημένη χρονιά, έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο και δίκαια παραμένει στην κατηγορία.
Μινώταυρος (33 β.): Ομάδα των ισοπαλιών και των πολλών απωλειών σε ματς που κάλλιστα θα έπρεπε να κερδίσει. Δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη μια χρονιά που τον βρίσκει μόλις 10ο, διότι ο Μινώταυρος έχει στα Χανιά πολύ βαριά φανέλα. Τόσο βαριά που ήδη από τη διοίκηση βγαίνει ότι του χρόνου οι στόχοι επιβάλλεται να είναι πιο υψηλοί και σε καμία περίπτωση να μην κάνει πορεία αντίστοιχη με φέτος. Ειδικά στον β’ γύρο μας τα χάλασε πολύ η ομάδα των Μουρνιών.
Ίκαρος Μ. (31 β.): Ομάδα που επίσης πολλοί περίμεναν ότι θα πήγαινε αρκετά πιο ψηλά. Τουλάχιστον βάσει των προγνωστικών πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Του ύψους και του βάθους, πολύ επιθετική και εξαιρετικά ευάλωτη αμυντικά, δίκαια τερματίζει σε αυτή τη θέση. Φυσικά δεν ετίθετο ζήτημα παραμονής στην κατηγορία. Ενδιαφέρον έχει τι στόχοι θα τεθούν τη νέα χρονιά, σε ό,τι αφορά την ανδρική ομάδα.

Ιδομενέας (27 β.): Επιτυχημένη χρονιά, αφού σώθηκε πιο άνετα από ότι αναμενόταν. Έκανε τρομερό β’ γύρο και αυτός χάρισε την άνετη παραμονή. Πολλοί τον θεωρούσαν καταδικασμένο, ειδικά μετά τον α’ γύρο, αλλά η εξέλιξη ήταν πολύ διαφορετική. Η ομάδα του Γαλατά έχει πολλά περιθώρια να φανεί πιο ανταγωνιστική στο μέλλον.
Ιωνία (26 β.): Έφτασε τον κόμπο στο χτένι για να σωθεί. Τα ξαναείπαμε ότι αυτή η χρονιά, αν και νεοφώτιστη ομάδα, πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες. Η Ιωνία (όπως παραπάνω και ο Μινώταυρος) έχει πολύ βαριά φανέλα και η θέση της ομάδας δεν είναι για τόσο χαμηλά. Φυσικά, μπορεί να είναι απλώς η μεταβατική χρονιά πριν η ομάδα ξεκινήσει μια πορεία στην Α’ κατηγορία που θα πρωταγωνιστεί. Γιατί αυτό επιβάλλεται να κάνει.
Πανακρωτηριακός (25 β.): Τα ίδια με Μινώταυρο και Ιωνία θα μπορούσαμε να πούμε και για τον Πανακρωτηριακό, αλλά μην ξεχνάμε ότι είχε μια ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών και γενικά η χρονιά ήταν προβληματική εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Πάντως σώθηκε πιο άνετα από ότι δείχνει η τελική της θέση, αλλά το Ακρωτήρι σίγουρα, μπορεί πολύ καλύτερα.
Θησέας (20 β.): Η χρονιά εξελίχθηκε σε απογοητευτική. Κι αυτό μετά από την περυσινή πολύ επιτυχημένη χρονιά. Κάπου στη διαδρομή ο Θησέας έχασε τον προσανατολισμό και την αυτοπεποίθησή του, χωρίς ποτέ να τα ξαναβρεί. 2 αγωνιστικές πριν το τέλος πίστεψε στην ανατροπή αλλά και πάλι οι πιθανότητες ήταν εις βάρος του με συνέπεια να πέσει κατηγορία. Πλέον, θα επιδιώξει να επανέλθει τη νέα χρονιά.
Δόξα (17 β.): Πέρυσι η Δόξα σώθηκε την ύστατη ώρα, φέτος έπεσε πρώτη. Είχε και τις καλές της στιγμές αλλά φάνηκε ότι δύσκολα θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό. Πάντως, έπεσε με το κεφάλι ψηλά, κάνοντας νίκες στο τέλος και εμφανίζοντας ένα πρόσωπο που σε καμία περίπτωση ήταν πρόσωπο διάλυσης. Στη Δόξα θα αναδιοργανωθούν για να είναι η ομάδα ανταγωνιστική στη Β κατηγορία.
mirrorsports.gr