Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT

A2 ανδρών: Τεράστια εμφάνιση Τζουγκαράκη

Ο Σάββας Τζουγκαράκης ήταν πρωταγωνιστής της νίκης (89-96) του Παγκαρτίου επί της Καβάλας.

Ο Χανιώτης σέντερ είχε σε 40 λεπτά, 20 πόντους (6/11 δ, 2/5 τρ, 2/4 β.), 11 ριμπάουντ, 3 λάθη, προσφέροντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του.

Πολύ καλός και ο Γιάννης Μερμίγκης στην ήττα 69-135 του Οίακα από το Μαρούσι. Ο Χανιώτης παίκτης είχε σε 32 λεπτά, 27 πόντους (7/13 δ, 3/5 τρ., 4/4), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 λάθη.

Δεν έπαιξε ο Κουρουπάκης με το Αγρίνιο.

Για την 30η αγωνιστική της Α2 Ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Κόροιβος Αμαλιάδας-Καρδίτσα 61-60

Αμύντας-Αγρίνιο 115-72

Ψυχικό-Πανερυθραϊκός 76-59

Καβάλα-Παγκράτι 89-96 (σε δύο παρατάσεις)

Ελευθερούπολη-Φίλιππος Βέροιας 70-60

Χαρίλαος Τρικούπης-Δάφνη Δαφνίου 105-57

Οίαξ Ναυπλίου-Μαρούσι 69-135

Ρεπό: Τρίτων

Στα playoffs συμμετέχουν οι ομάδες που κατετάγησαν στις θέσεις 2-5 στην κανονική περίοδο. Στην πρώτη φάση των playoffs η δεύτερη ομάδα της κατάταξης αντιμετωπίζει την πέμπτη και η τρίτη την τέταρτη αντίστοιχα σε μια σειρά αγώνων που κρίνεται στις τρεις νίκες, μεταφέροντας τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και με τις ομάδες που κατετάγησαν στη δεύτερη και την τρίτη θέση να φιλοξενούν το πρώτο και το τρίτο (εφόσον χρειαστεί) παιχνίδι στην έδρα τους.

Ψυχικό-Ελευθερούπολη (1-1)

Τρίτων-Χαρίλαος Τρικούπης (1-1)

Οι δύο νικήτριες των παραπάνω σειρών θα αναμετρηθούν στην δεύτερη φάση των playoffs αντίστοιχα σε μια σειρά αγώνων που κρίνεται στις τρεις νίκες, μεταφέροντας τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και με την ομάδα που κατετάγη ψηλότερα να φιλοξενεί το πρώτο και το τρίτο (εφόσον χρειαστεί) παιχνίδι στην έδρα της. Η ομάδα που θα φτάσει στις τρεις νίκες θα κερδίσει την άνοδο στην Α1 Κατηγορία, μετά την Καρδίτσα που ως πρωταθλήτρια εξασφάλισε απευθείας τον προβιβασμό της.

Στα playout συμμετέχουν οι ομάδες που κατετάγησαν στις θέσεις 10-13 της κανονικής περιόδου. Η 10η ομάδα της κατάταξης αντιμετωπίζει την 13η και η 11η την 12η σε μια σειρά αγώνων που κρίνεται στις τρεις νίκες, μεταφέροντας τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και με τις ομάδες που κατετάγησαν στη 10η και 11η θέση να φιλοξενούν το πρώτο και το τρίτο (εφόσον χρειαστεί) παιχνίδι στην έδρα τους. Οι νικητές των δύο σειρών παραμένουν στην Α2 Εθνική Κατηγορία, ενώ οι ηττημένοι υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική Κατηγορία.

Καβάλα-Παγκράτι 1-1

Αγρίνιο-Φίλιππος Βέροιας 1-1

Στη Β’ Εθνική Κατηγορία υποβιβάζονται Οίαξ Ναυπλίου και Δάφνη Δαφνίου που κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.