Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Άδεια μητρότας στις γυναίκες που ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο

Το αποφάσισε η FIFA.

Οι γυναίκες που ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, θα δικαιούνται από τούδε και στο εξής, άδεια μητρότητας, σύμφωνα με νέους κανονισμούς που έχουν εγκρίθηκαν από τη FIFA την Παρασκευή (4/12), όπως τόνισε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας Τζιάνι Ινφαντίνο.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, που εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA την Παρασκευή, κάθε γυναίκα που ασχολείται με το ποδόσφαιρο θα δικαιούται άδεια 14 εβδομάδων και η ομάδα στην οποία αγωνίζεται, θα είναι υποχρεωμένη να την επανεντάξει αμέσως μετά, παρέχοντάς της παράλληλα επαρκή ιατρική υποστήριξη.

«Εάν θέλουμε να ενισχύσουμε με σοβαρότητα το γυναικείο ποδόσφαιρο, πρέπει να εξετάσουμε όλες αυτές τις πτυχές» τόνισε ο Ινφαντίνο και πρόσθεσε:

«Οι γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο, πρέπει να έχουν σταθερότητα στην καριέρα τους και αν λάβουν άδεια μητρότητας, δεν θα πρέπει να ανησυχούν για το πότε είναι έτοιμες να παίξουν ξανά». Οι νέοι κανόνες θα ενσωματωθούν στους κανονισμούς της FIFA σχετικά με το καθεστώς των μεταγραφών και θα εφαρμοστούν παγκοσμίως.

Ο Ινφαντίνο τόνισε επίσης ότι σύντομα θα παρουσιαστούν και νέοι κανόνες που θα προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα στους προπονητές, αν και δεν θέλησε επί το παρόντος να εισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Οι προπονητές αναπτύσσουν τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε ποδόσφαιρο κι εμπνέουμε τους παίκτες. Χρειάζονται ασφάλεια εργασίας και έχουμε καθιερώσει ελάχιστα πράγματα για την προστασία τους» τόνισε ο πρόεδρος της FIFA.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης να πραγματοποιήσει μια διαφορετική βερσιόν του παλιού Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, που θα διεξαχθεί και φέτος με επτά ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των πρωταθλητών κάθε ηπείρου, στην Ιαπωνία το 2021.

Το νέου τύπου τουρνουά, θα περιλαμβάνει 24 ομάδες και θα διεξαχθεί στην Κίνα το 2022, έχοντας πάει πίσω ήδη ένα χρόνο λόγω της πανδημίας της COVID-19. «Θα έχουμε την καλύτερη διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο» κατέληξε ο Ινφαντίνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ