Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

Ακαδημία Σούδας: Φούρλας και Τζατζιμάκης στο επιμορφωτικό σεμινάριο της ΑΕΚ στα Σπάτα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο επιμορφωτικό Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ για τη σεζόν 2023-24, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα. Στο σεμινάριο συμμετείχαν ο Τεχνικός Διευθυντής και προπονητής Κ16 της Ακαδημίας Γιώργος Τζατζιμάκης και ο προπονητής Κ10 Δημήτρης Φούρλας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας με το Δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ και την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου κ. Ηλίας Κυριακίδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα με τίτλο «Η κουλτούρα της ομάδας στο επίκεντρο του ετήσιου προγραμματισμού». Την οργανωτική μέριμνα του σεμιναρίου είχε ο διοικητικός υπεύθυνος Λεωνίδας Χατζημιχάλης. 

Πιο σημαντική στιγμή του διημέρου η παρουσία των Στίβεν Τσούμπερ και Κάρλος Ρόα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο ποδοσφαιριστής και προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ μιλήσαν στους συνέδρους και  ανέπτυξαν ο μεν Ρόα το θέμα «Η μετάβαση από επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε επαγγελματία προπονητή» ο δε Τσούμπερ παρουσίασε μέσω βίντεο το θέμα «Συσχετισμός εθνικής κουλτούρας και ποδοσφαίρου». Η παρουσία τους ήταν πολύ σημαντική και εξόχως τιμητική για τη Διεύθυνση Δικτύου και αποτέλεσε συνέχεια της συμμετοχής του Ματίας Αλμέιδα στο σεμινάριο του περασμένου Ιανουαρίου.

Βασικό χαρακτηριστικό και αυτού του σεμιναρίου ήταν ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης, η συμμετοχή διαφορετικών ιδιοτήτων στις εισηγήσεις, και η όλο και ποιοτικότερη παροχή τεχνογνωσίας στους συνεργάτες ανά την Ελλάδα. Τα θέματα ήταν διαδραστικά και αφορούσαν την οργάνωση και τον σχεδιασμό της λειτουργίας μιας Ακαδημίας, τη δομή της προπόνησης κλπ.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλάμβανε και την παρακολούθηση του αγώνα Super League K17 ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ιωνικό στο κοντινό Athens LifeTech Park ο οποίος ήταν και το αντικείμενο της ανάλυσης του προπονητή της ομάδας Κ17 της ΑΕΚ Πέτρου Τασουνίδη, με την οποία θα άρχισε το πρόγραμμα της Κυριακής.

Στη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε και η  προγραμματισμένη προπονητική μονάδα της Κ13 της ΑΕΚ και εισήγηση από το προπονητικό επιτελείο της ομάδας, ενώ πολύ ενδιαφέρον είχε και  η παρουσίαση με θέμα «Τρόπος λειτουργίας εθελοντικού προγράμματος διασωστών» από τον διασώστη Δημήτρη Γάλλο που είναι ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Διασώσεων στους αγώνες της ΑΕΚ στην OPAP ARENA.

Ευχαριστούμε την Διεύθυνση του Δικτύου για την άψογη οργάνωση και την φιλοξενία σε όλη τη διάρκεια του εποικοδομητικού 1ου επιμορφωτικού σεμιναρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *