Κατηγορίες
Τοπικό

Ακαδημία Σούδας: Τέσσερις προπονητές της στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δικτύου της ΑΕΚ

Στο 1ο επιμορφωτικό Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ για τη σεζόν 2022-23, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα θα συμμετέχουν οι προπονητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας Κουκουδάκης Στέλιος, Φούρλας Δημήτρης, Τζατζιμάκης Γιώργος και Λάρδας Ισίδωρος. 

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σούδας με το Δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ.

Το περιεχόμενο των εισηγήσεων έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε αφενός να καλύπτονται οι αγωνιστικές ανάγκες και αφετέρου να λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη στην ενίσχυση του αθλήματος που υπηρετούμε ως κοινωνικό φαινόμενο αλλά και ως εργαλείο κοινωνικής ενδυνάμωσης. Στις δύο ημέρες κατά τις οποίες θα αναπτυχθούν όλα τα ζητήματα της ατζέντας, θα παρουσιαστούν αναλυτικά ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της Ακαδημίας (διαδικασίες και κανόνες που τη διέπουν) και επίσης θα δοθεί έμφαση όσο ποτέ άλλοτε στο ποδόσφαιρο γυναικών, αλλά και στον τρόπο κατά τον οποίο η κάθε Ακαδημία ξεχωριστά μπορεί να λειτουργήσει σαν όχημα στον αγώνα για την κλιματική αλλαγή, στις επιπτώσεις που εστιάζονται με το κλίμα και τις φιλικές λύσεις προς αυτό. 

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος του σεμιναρίου, το οποίο διαμορφώθηκε μετά από συνεργασία της Διεύθυνσης Δικτύου με τους συνεργαζόμενους συλλόγους, θα έχει ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου κ. Ηλίας Κυριακίδης, ο οποίος θα ανοίξει και το σεμινάριο το πρωί του Σαββάτου με την εισήγηση που θα έχει τίτλο «Πλαίσιο Οργάνωσης και Λειτουργίας Ακαδημίας».

Θα ακολουθήσει προπονητική μονάδα της γυναικείας ομάδας Soufli 2018 -υπό την καθοδήγηση του προπονητή της Ακαδημίας τηξ ΑΕΚ κ. Στέλιου Ορφανίδη και του τεχνικού διευθυντή του ΑΣ Εβρος Σουφλίου κ. Γιώργου Πετκίδη- αλλά και θεωρητική εργασία των συμμετεχόντων στο σεμινάριο με βάση τη συγκεκριμένη προπονητική μονάδα. Το πρόγραμμα του Σαββάτου θα κλείσει με εισήγηση του κ. Ιωάννη Κωνσταντόπουλου, ιδρυτή και CEO της εταιρείας The Sports Footprint, της οποία βασικό αντικείμενο είναι η βιώσιμη ανάπτυξη μέσω των σπορ.

Η δεύτερη μέρα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Θα αρχίσει με παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Girl Power Academy Greece με τίτλο «Το Ποδόσφαιρο σαν Εργαλείο Ενδυνάμωσης των Γυναικών» από την κα Χριστίνα Κορομηλά, στελέχους της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ και από τη νομική σύμβουλο της ΠΑΕ κα Ζωγραφένια Καλλιμάνη και θα ακολουθήσει εισήγηση της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων της Ελλάδας κας Κατερίνας Φαλίδα με θέμα «Το Ποδόσφαιρο Γυναικών Σήμερα και Σημεία Προσοχής κατά την Προπονητική Μονάδα». Το πρόγραμμα θα κλείσει με φιλικές αναμετρήσεις των γυναικείων ομάδων της ΑΕΚ με το Soufli 2018 Women’s Football Club και στη συνέχεια της ΑΕΚ με τις Αβαντίδες Χαλκίδας.

Την οργανωτική μέριμνα του σεμιναρίου θα έχει ο κ. Λεωνίδας Χατζημιχάλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.