Κατηγορίες
ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Ακόμα και …άνευ νίκης “κλειδώνουν” 6άδα τα Χανιά

Δεν είναι απαραίτητο να κερδίσουν τα Χανιά τον Απόλλωνα Λάρισας την Κυριακή για να μπουν στην πρώτη εξάδα των play off της SL2.

Τα 5α Χανιά έχουν 31 βαθμούς και ο 7ος Διαγόρας 27. Αν ο Διαγόρας που παίζει Σάββατο (17/4) χάσει εντός έδρας από τα Τρίκαλα, τότε τα Χανιά παίρνουν αυτόματα το “εισιτήριο” για την πρώτη 6άδα, ασχέτως τι θα κάνουν την Κυριακή (18/4) με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Aκόμα όμως και αν ο Διαγόρας φέρει ισοπαλία τα Χανιά θα έχουν το πάνω χέρι, όπως φυσικά και με νίκη του Διαγόρα, αρκεί τα Χανιά να κερδίσουν την Κυριακή.

Από κει και πέρα, ακόμα και αν τα Χανιά ισοβαθμήσουν στο τέλος της κανονικής περιόδου με τον Διαγόρα υπερτερούν, αφού η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έχει 1 νίκη και 1 ισοπαλία απέναντι στους Ροδίτες στα δύο ματς της κανονικής περιόδου.

Τα Χανιά αντίθετα μειονεκτούν σε ισοβαθμία μόνο με την Παναχαϊκή (1 ισοπαλία, 1 ήττα).

Τριπλή ισοβαθμία Χανίων, Παναχαϊκής και Διαγόρα

Στο σοβαρό επίσης ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας Χανίων, Παναχαϊκής και Διαγόρα η επιμέρους βαθμολογία είναι η εξής και συμβαίνει το εξής εντυπωσιακό:

  • Χανιά 5 βαθμοί (4-4) και η συνολική διαφορά τερμάτων (15-11) +4
  • Παναχαϊκή 5 βαθμοί (4-4) και συνολική διαφορά τερμάτων (18-15) +3
  • Διαγόρας 5 βαθμοί (3-3) και συνολική διαφορά τερμάτων (15-21) -6

Όπως παρατηρείτε συμβαίνει απόλυτη ισοβαθμία των τριών ομάδων σε βαθμούς και διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια και πλέον, μετρώντας η συνολική διαφορά τερμάτων στο σύνολο του πρωταθλήματος, τα Χανιά, μέχρι στιγμής υπερτερούν. Το θετικό είναι πάντως ότι ο Διαγόρας δύσκολα θα καλύψει το -6 στα τέρματα. Άρα τα Χανιά και σε τριπλή ισοβαθμία θα είναι 90% εντός εξάδας.

Σενάριο υπάρχει και για τετραπλή ισοβαθμία (!), με τον Εργοτέλη σε αυτήν, αλλά την Κυριακή (18/4) παίζει Παναχαϊκή Εργοτέλης, οπότε καλό είναι να εξαχθούν συμπεράσματα μετά το ματς αυτό, αλλά και τους αγώνες των υπόλοιπων της 21ης αγωνιστικής.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας στην Σούπερ Λιγκ 2

Στις ισοβαθμίες τα κριτήρια κατάταξης κατά σειρά είναι τα εξής:

α. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

β. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

γ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

δ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

ε. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr