Κατηγορίες
Basket Corner

“Ακούστηκε” για τον ΑΟΚ Χανιά, πήγε στον Δούκα

Φήμες ήθελαν τον σέντερ Άλφα Ντιαλό να “καλοβλέπει” ο ΑΟΚ Χανιά.

Τελικά επιβεβαιώθηκε ότι το συγκεκριμένο σενάριο δεν έπαιξε (ουσιαστικά) ποτέ και ο παίκτης μάλιστα, ανακοινώθηκε από τον Δούκα.

Η ανακοίνωση:

“Το τμήμα μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Άλφα Ντιαλό (1992, 2.10μ). Ο 29χρονος Σέντερ αφήνει πίσω του το Παγκράτι και την Α2 και επιλέγει για επόμενο σταθμό της καριέρας του τον Δούκα και τη Β´ Εθνική!

13 χρόνια στην Ελλάδα και ο Ντιαλό έχει «γράψει» τη δίκη του μπασκετική πορεια ενώ τον ακολουθεί και μια συγκινητική προσωπική ιστορία ζωής.

Ο Άλφα Αγκιμπού Ντιαλό Φασέγκας, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στη Μίτι, αλλά βρέθηκε αρχικά στη Λέσβο και από εκεί στη Λάρισα το 2009, σε ηλικία 16 ετών. Αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής του Παλλεσβιακού, της Ολύμπιας Λάρισας και του Παναθηναϊκού, εν συνεχεία βρέθηκε στον Ίκαρο Καλλιθέας και ξεκίνησε την καριέρα του ως επαγγελματίας παίκτης το 2012 από τον Πανερυθραϊκό. Έχει αγωνιστεί, ακόμα, στο Ηράκλειο, το Φιλαθλητικό, το Παγκράτι, την ισπανική Χουβεντούτε Καμπάντος, την Καβάλα και το στο Ψυχικό.

Αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του 2010, στη Λιθουανία, στο οποίο η χώρα μας κατέκτησε την πέμπτη θέση. Τα τελευταία χρόνια ενίσχυσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας καταγωγής του, αλλά όχι για πολύ”.

Πρόλαβε να παίξει στο Αφρομπάσκετ 2017 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019 και έπειτα από τον αποκλεισμό της Γουινέας αποφάσισε να αποσυρθεί”.