Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Αλλεργία με την ΕΠΟ έχει ο Αυγενάκης – Αποδεκτός από πολλούς ο Ζαγοράκης”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Δημοσθένης Κουπτσίδης, μίλησε στην Πέλλα τηλεόραση και μεταξύ άλλων είπε:

“Από τον Αύγουστο ο κ Αυγενάκης δεν άκουγε κανέναν. Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θέταμε το καλοκαίρι ήταν η αναδιάρθρωση των κατηγοριών και ενώ η σεζόν τώρα είναι σε εξέλιξη να λέμε ότι θα συγχωνευτούν οι κατηγορίες;”«Επρεπε να έχει ξεκινήσει η Footbal League. Στην Ελλάδα και σε μια αφρικανική χώρα δεν ξεκίνησαν όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο. Γίνονται αγώνες σε κλειστά γήπεδα και σε ανοιχτούς χώρους απαγορεύεται. Οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι στο ποδόσφαιρο κολλάει αλλά στο μπάσκετ και στο βόλεϊ δεν κολλάει; Εχουν ξεκινήσει οι πρώτες κατηγορίες σε όλα τα αθλήματα εκτός από το γυναικείο ποδόσφαιρο. Δηλαδή οι λοιμωξιολόγοι είπαν να παίξει το βόλεϊ και το μπάσκετ γυναικών σε κλειστούς χώρους και όχι το ποδόσφαιρο γυναικών σε ανοιχτούς χώρους;Ακόμη δεν απάντησαν οι τέσσερις υπουργοί που έλαβαν επιστολές για την χορήγηση ράπιντ τεστ από φορείς της πολιτείας, ώστε να γίνουν τα Πρωταθλήματα καθώς οι ομάδες της φούντμπολιγκ, της Γ Εθνικής αλλά και των τοπικών δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν αυτά που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.Όλα αυτά αν θέλουν να παίξουν (να γίνουν οι αγώνες). Αν δεν θέλουν, να πουν από τώρα μην κάνετε προσπάθειες, μην ξοδεύεστε- διακοπή των Πρωταθλημάτων και συνεχίζουμε του χρόνου».

Για τη Γ’ Εθνική είπε την ΕΠΟ και τη σχέση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, είπε: “Η προϋπόθεση είναι να ελαφρύνουμε τις ομάδες από τα ράπιντ τεστ.Ζητήσαμε ραντεβού με τους κ.κ. Βορίδη, Πέτσα, Αυγενάκη, τον υφυπουργό οικονομικών αλλά δεν προχώρησε τίποτε και δεν ξέρω γιατί.Πολλές ομάδες δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα και κάποιος θα έχει την ευθύνη. Πηγαίνουμε σε πολυκαταστήματα, σε εμπορικά κέντρα, αλλά σε ανοιχτούς χώρους κολλάει ο κορωνοιός και μεταδίδεται ακαριαία. Σε άλλα πράγματα δεν μεταδίδεται.Κάποιες ομάδες της Γ’ Εθνικής έχουν στόχους και θέλουν να ανέβουν, ή να μείνουν στην κατηγορία. Υπήρχαν προτάσεις αλλά δυστυχώς δεν μας ακούνε. Δεν συζητάνε. Με την ΕΠΟ έχουν αλλεργία στο Υπουργείο Αθλητισμού. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η εχθρική αντιμετώπιση απέναντι στην ΕΠΟ.Την απαξιώνουμε. Δεν θέλουμε να μιλάμε με την ΕΠΟ. Ότι και να κάνει είναι κατακριτέο. Δεν καλούμαστε σε κανένα διάλογο.Θέλουν να την συρρικνώσουν; Θέλει να γίνει πρόεδρος στην ΕΠΟ; Ας γίνει. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το πληρώνει το ποδόσφαιρο, γιατί κάποιους από εμάς δεν μας γουστάρει».Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είπε:

“Θα μπορούσαν να γίνουν Πρωταθλήματα ενός γύρου. Δεν ξέρω ποιες είναι οι προθέσεις της πολιτείας. Θα μπορούσε το υπουργείο να αναλάβει τα τεστ για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Να γίνονται κάθε Παρασκευή και να μπορούν να παίζουν.Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το συρρικνώνουμε με το μητρώο και το απαξιώνουμε. Το μητρώο θα πρέπει να γίνει αλλά να δώσει ευκαιρίες προς όλους.Υπάρχουν σωματεία που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, που έχουν ιδρυθεί το 1928 όπως ο Πυρσός Γρεβενών και η Κοζάνη και πρέπει να βρουν το ιδρυτικό τους καταστατικό. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτό;Σε μια εποχή που όλα απλοποιούνται ζητάμε να παραθέσουν μια σειρά δικαιολογητικών. Θέλουμε να διώξουμε τους πάντες από το ποδόσφαιρο;Πρέπει να πληρώσεις λογιστή, δικηγόρο για να τρέξεις κάποια πράγματα.Ο Πυρσός Γρεβενών ιδρύθηκε το 1928 και δεν πήρε αναγνώριση. Είναι σωματείο σφραγίδα;Εστω και ο ίδιος πρωθυπουργός να λάβει γνώση αυτών που συμβαίνουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να πάρει την πρωτοβουλία και να προχωρήσει αυτή η διαδικασία.Επρεπε να είναι πιο απλοποιημένη η διαδικασία για το μητρώο. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που από το υστέρημα τους έδιναν χαρά στις τοπικές κοινωνίες. Δεν έχουν έσοδα. Τους υποχρεώνουμε να κάνουν και έξοδα για να πάρουν την ειδική αθλητική αναγνώριση.Να έδιναν προκαταβολή σε όλους τους εν ενεργεία συλλόγους και από κει και μετά στους υπόλοιπους που θα μπουν».

Για τον Γραμμένο υποστήριξε; Την θητεία του Γραμμένου την κρίνω απόλυτα θετική. Μετά από πολλά χρόνια δεν ξέραμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, ποιος θα πάρει το κύπελλο. Υπήρχαν και παραλείψεις. Κενά θα υπάρχουν, μπήκε όμως το πρώτο λιθάρι για να μπουν τα επόμενα λιθάρια στο οικοδόμημα που πρέπει να χτίσουμε. Ο Γραμμένος είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ισορροπιστής, μπόρεσε σε αυτή τη δύσκολη μεταβατική περίοδο να φτάσει σε ένα σημείο που μπορούμε να πατήσουμε ως αφετηρία για να πάμε στα επόμενα βήματα.Ηταν μια περίοδος πολύ εκρηκτική λόγω της αντιπαράθεσης και της αντιπαλότητας των μεγάλων σωματείων».Για τις εκλογές της ΕΠΟ είπε: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναβάλλονται οι εκλογές τέσσερις φορές. Εγιναν εκλογές στους δικαστές με πάνω από χίλια άτομα και η ΕΠΟ που έχει 69 εκλέκτορες και κάποιους αναπληρωματικούς δεν μπορεί να κάνει ΓΣ.Προφανώς κάποιοι δεν θέλουν να διεξαχθούν οι εκλογές μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες και να φτάσουν στο όποιο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όταν ο πλατηνάρχης είναι 78 ετών και μπορεί να διοικήσει, ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να είναι κάτω από 70 ετών; Τα όρια φωτογραφίζουν κάποιους που θέλουμε να αποκλείσουμε.Ο υποψήφιος πρόεδρος θα πρέπει να προταθεί από οχτώ Ενώσεις.Ο Ζαγοράκης είναι ένα πρόσωπο αποδεκτό από πολλούς και μπορεί να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των Ενώσεων και να είναι υποψήφιος, δεν μπορεί όμως να τον επιβάλει κανείς υφυπουργός αθλητισμού.Δεν είναι δυνατόν το κόμμα μου να λειτουργήσει έτσι».

soccerplus.gr