Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ IN THE SPOTLIGHT

Άμεσα η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων – Πότε αναμένεται

Πότε θα παρθεί η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για τα μέτρα και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, είπε πως εάν διαπιστωθεί ότι μαγαζί αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα εντός 14 ημερών, θα του επιβληθεί πρόστιμο καλώντας παράλληλα τους καταναλωτές να κάνουν καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 1520.

Ο υπουργός ανάπτυξης αποκάλυψε ακόμη και πότε θα παρθεί η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Το click away δεν περιορίστηκε στο διαδύκτιο, αφού εισχωρήθηκε και η δυνατότητα για τηλεφωνικές παραγγελίες ώστε να βοηθηθούν και τα μικρότερα συνοικιακά μαγαζιά. «Ο φόβος με την ότι με την τεχνολογία θα χαθούν θέσεις εργασίας, υπήρχε σε κάθε εποχή αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ», δήλωσε ο υπουργός στον ΑΝΤ1, ενώ είπε πως η ηλεκτρονική πώληση είναι κάτι θετικό και ήρθε για να μείνει.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, δεν δόθηκε ξεκάθαρη ημερομηνία ανοίγματος, αλλά ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «Αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμοξιολόγοι θα μας πούν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε». Συνέχισε λέγοντας, «Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου». Ενώ αναφερόμενος στην εστιάση είπε πως δεν έχει συζητηθεί ακόμη πιθανό άνοιγμα καθώς έχει δοθεί «φρένο» από τους λοιμωξιολόγους.

Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε πως σήμερα θα γίνει μία τηλεδιάσκεψη με θέμα τα χιονοδρομικά, καθώς έχουν πάθει μεγάλη οικονομική ζημιά. Έκλεισε αναφέροντας πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση για παράταση του lockdown, ενώ είπε πως «τα χρέη είναι σε αναστολή. Όταν τελειώσει η πανδημία θα δούμε το λογαριασμό και τότε θα ανοίξει η συζήτηση για μέτρα.»

dikaiologhtika.gr