Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2 IN THE SPOTLIGHT

Αναδιάρθρωση: “Όργιο” φημών για 16 ομάδες στην SL και τι θα γίνει με την SL2

Και ενώ είμαστε, εν εξελίξει, των πρωταθλημάτων της Σούπερ Λιγκ και Σούπερ Λιγκ 2, ήδη συζητιούνται τα σενάρια της αναδιάρθρωσης.

Δεδομένη θεωρείται η πρόθεση για κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ και της συνένωσής της με την Σούπερ Λιγκ 2 από τη νέα χρονιά, κάτι που αποκαλύφθηκε εξάλλου, από “επίσημα χείλη”.

Από κει και πέρα “οργιάζουν” οι φήμες ότι η αναδιάρθρωση θα έχει και άλλου είδους προεκτάσεις, με πρώτη και κύρια, την αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, από 14 σε 16… Αυτό βέβαια πάντα σε επίπεδο φημών που εκπορεύονται πιθανώς, από διαβούλευση που γίνεται και με γνώμονα το γεγονός ότι διάγουμε περίοδο κρίσης λόγω κορωνοϊού κτλ.

Στο όποιο ενδεχόμενο φυσικά να γίνουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 16, μπορεί να υπάρξουν διάφορα σενάρια για την άνοδο από την Σούπερ Λιγκ 2.

Είτε δηλαδή να μην πέσει καμία ομάδα από την μεγάλη κατηγορία, είτε να πέσει μόνο η τελευταία και από την Σούπερ Λιγκ 2, είτε να ανέβουν απευθείας οι τρεις πρώτες, είτε οι δύο πρώτες, με την τρίτη να παίζει μπαράζ με την προτελευταία της Σούπερ Λιγκ.

Σε μια τέτοια φυσικά περίπτωση καταλαβαίνει κανείς πόσο θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 για την άνοδο που, ούτως ή άλλως, είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Από την άλλη, η επερχόμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών, προφανώς ελαχιστοποιεί, αν όχι εκμηδενίζει, την πιθανότητα να έχουμε υποβιβασμό ομάδας από την SL2. Εξάλλου, χωρίς την παρουσία της FL, που θα πάει; Σίγουρα όχι στη Γ’ Εθνική…

Στο απίστευτο από κάθε άποψη, ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πασιφανές ότι όλα είναι πιθανά! Αυτά που αναφέρονται παραπάνω δεν αποτελούν -εννοείται- αποφάσεις, ωστόσο αποτελούν φήμες που φτάνουν και σε εμάς και οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν λογική, στο ελληνικό ποδόσφαιρο του παραλόγου…

Εν κατακλείδι, μη λησμονούμε και την παράμετρο που έχει μπει στην SL2 ότι η Λίγκα έχει δικαίωμα να σταματήσει το πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο, χωρίς να πραγματοποιήσει τα play off, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά. Σε αυτή την περίπτωση, ομάδες που πηγαίνουν για άνοδο, όπως τα Χανιά, θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι στη δυάδα για να ξέρουν ότι βρίσκονται σε διαδικασία ανόδου (είτε απευθείας, είτε μέσω μπαράζ), αν ισχύσει η υπάρχουσα προκήρυξη.

mirrorsports.gr