Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT SUPER LEAGUE 2 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Αναδιάρθρωση “γιοκ”! Πικρός “επίλογος” στις όποιες προσδοκίες της ΠΑΕ Χανιά

Στη σημερινή εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ δε συζητήθηκε καν το ενδεχόμενο για 16 ή 18 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ.

Στη σημερινή εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ δε συζητήθηκε καν το ενδεχόμενο για 16 ή 18 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ.

Μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ που διεξήχθη σήμερα η μοναδική πρόταση που υπήρξε ήταν εκείνη για αύξηση των ομάδων σε 15. Δηλαδή να παραμείνει η Ξάνθη και να ανέβουν ΠΑΣ Γιάννενα και Απόλλωνας από την Σούπερ Λιγκ 2 (και φυσικά να υποβιβαστεί ο Πανιώνιος).  Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία αλλά δεν συμπλήρωσε τα 3/4 των απαιτούμενων ψήφων για να περάσει αφού οι ψήφοι ήταν 9-8 υπέρ του να μείνει η Ξάνθη στην κατηγορία και να ανέβει την ίδια ώρα και ο Απόλλων Σμύρνης.

Αποφασίστηκε να υπάρξουν διπλοί αγώνες μπαράζ μεταξύ της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης, με το πρώτο παιχνίδι να ορίζεται για τις 22 Αυγούστου και το δεύτερο στις 29 του ίδιου μήνα, απ’ όπου θα προκύψει η ομάδα που θα αγωνίζεται στην Super League 1 τη νέα σεζόν.

Συνεπώς, οι όποιες ελπίδες των Χανίων (που έστειλαν σήμερα το πρωί και εξώδικο στην ΕΠΟ) είχαν εξαλειφθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η εισήγηση της Σούπερ Λιγκ ήταν να παραμείνουν οι ομάδες 14, όπερ και εγένετο…

Αύριο στις 5 είναι προγραμματισμένη και η συνέντευξη τύπου του Αντώνη Ροκάκη που θα ρίξει φως σε διάφορα δεδομένα της υπόθεσης “αναδιάρθρωση”….

Δεδομένα πάντως τα Χανιά μπαίνουν σε μια άλλη διαδικασία (θα φανεί τι επιπέδου), μιας και θα παραμείνουν και του χρόνου στην Σούπερ Λιγκ 2.

Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με την Σούπερ Λιγκ 2/Φούτμπολ Λιγκ και τη μορφή που θα έχει το νέο πρωτάθλημα (σε δύο ομίλους η ΣΛ 2 ή όπως έγινε φέτος).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 2 κατά τη σημερινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:

«1) Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με την Super League 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα (10) ομάδες και πέντε (5) κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: SL1 18 ομάδες, Super League 2 16 ομάδες και η Football League 14 ομάδες.

2) Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά ψήφισαν οι Λεβαδειακός, Απολλων Λάρισας, Καραϊσκάκης, Τρίκαλα και Δόξα Δράμας.

Η ΕΠΟ αναμένεται να συνεδριάσει για να ξεκαθαρίσει η αναδιάρθρωση στις 19 Αυγούστου και επί της ουσίας ανέβαλε την συζήτηση για την απόφαση της Σούπερ Λιγκ 2.