Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT

Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου: Όταν ο τοπικός δήμος στηρίζει την ομάδα του μπάσκετ

Κάτω από υπερβολικά δύσκολες συνθήκες, λόγω των σεισμών στο Αρκαλοχώρι, η τοπική ομάδα, Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου κατέκτησε, εκτός προγνωστικών, το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ και πήρε την άνοδο στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η επιτυχία αυτή σηματοδοτεί την ελπίδα και το όραμα για μια περιοχή που επλήγη και που έχει ανάγκη από κίνητρα και “διεξόδους.

Η Αναγέννηση πήρε το πρωτάθλημα, μπαίνει σε έναν νέο “γολγοθά”, αυτόν της Γ’ Εθνικής, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι έχει στο πλευρό της, μεταξύ άλλων, και τον δήμο Μινώα Πεδιάδας. Δεν είναι εξάλλου σύνηθες να συμβαίνει αυτό, αν συγκρίνουμε για παράδειγμα με τα Χανιά και τον τοπικό δήμο, που δεν θυμόμαστε η αλήθεια είναι να υπάρχει ιδιαίτερη στήριξη, ειδικά σε ομάδες μπάσκετ Εθνικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα τα τελευταία χρόνια που μια ομάδα ανδρών, ο ΑΟΚ είναι στη Β’ Εθνική και όπως τουλάχιστον λένε, ανεπίσημα, οι άνθρωποί της, δεν υπάρχει ουσιαστική βοήθεια, εκ μέρους του δήμου.

Το mirrorsports.gr απευθύνθηκε σε ένα “πρώην παιδί” του δήμου Χανίων και “μπασκετικό”, τον ΓΓ του δήμου Μινώα Πεδιάδας Γαβριήλ Κουρή, του οποίου ζητήσαμε την άποψή του για την επιτυχία της τοπικής ομάδας, για την στήριξη του δήμου αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή εκεί.

Ο Γαβριήλ Κουρής με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη

Θα ήθελα το σχόλιο σας, τόσο ως ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και ως «μπασκετικός», για τη  μεγάλη επιτυχία της ΑΣΑ Αναγέννηση σε ότι αφορά την άνοδο στη Γ’ Εθνική και πως ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στήριξε αυτή την προσπάθεια της ομάδας;

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών της ΕΚΑΣΚ από την Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου – για πρώτη φορά στην ιστορία της – και η άνοδος στη Γ’ Εθνική έχει ιδιαίτερη αξία καθώς αποτέλεσε  το επιστέγασμα μιας υπερβατικής προσπάθειας της ομάδας σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν στην περιοχή από τις μεγάλες καταστροφές που άφησε πίσω του ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. Γι’ αυτό και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, στους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και τη διοίκηση της ομάδας για τον άθλο αυτό!

Η έμπρακτη στήριξη του δήμου Μινώα Πεδιάδας στην ομάδα

Από την πλευρά του ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας «αγκάλιασε» και στήριξε με κάθε διαθέσιμο τρόπο την προσπάθεια της ομάδας, βάζοντας – μεταξύ άλλων – σε προτεραιότητα και το ζήτημα της ανακατασκευής του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ, όπου αποτελεί και την έδρα της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό και υπό το συντονισμό του Δημάρχου Μ. Φραγκάκη ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα, η μελέτη και δημοπράτηση του σχετικού έργου, προϋπολογισμού 721.000,00 € – με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – ώστε η άνοδος της ομάδας στη Γ’ Εθνική να συνοδευτεί από μια ουσιαστική επένδυση και αναβάθμιση στην αθλητική υποδομή της περιοχής, η οποία ευελπιστούμε πως θα βοηθήσει στην πράξη τη νέα προσπάθεια της Αναγέννησης στις εθνικές κατηγορίες – στην οποία ο Δήμος θα είναι παρών – αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να έλθουν περισσότερα νέα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και στο μπάσκετ, παρέχοντας μία επιπλέον διέξοδο άθλησης και ψυχαγωγίας  από τα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός στην περιοχή.

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.