Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανατροπή με τα self ενόψει του ανοίγματος των σχολείων!

Σε διευκρινίσεις προχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας αναφορικά με τα self test που έχουν διατεθεί αλλά και τις δυνατότητες που έχουν γονείς και εκπαιδευτικοί λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Τετάρτη 5/1 έως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων ενώ λόγω ης υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες. 

Την ίδια ώρα όπως διευκρινίζεται στις περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test.»

Οι διευκρινίσεις των υπουργείων Παιδείας και Υγείας

  • Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.
  • Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.
  • Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test.
  • Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Ελλείψεις στα φαρμακεία

Την ίδια ώρα, σε αγώνα δρόμου βρίσκονται οι γονείς για τα δυσεύρετα – πλέον – self test για τον κορονοϊό λίγο πριν χτυπήσει και πάλι στα σχολεία το κουδούνι της Δευτέρας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Λαγού στο κεντρικό  μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN το απόγευμα του Σαββάτου σε φαρμακεία της Αθήνας, δεν υπάρχει self test ούτε για δείγμα. 

Έτσι γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να προμηθευτούν τα απαραίτητα αυτοδιαγνωστικά τεστ πηγαίνοντας από φαρμακείο σε φαρμακείο από νωρίς το πρωί. 

Χαρακτηριστικά σε φαρμακείο στην οδό Πανόρμου, τα 900 τεμάχια που υπήρχαν προς διάθεση είχαν γίνει φύλλο και φτερό από το απόγευμα της Παρασκευής. 

Οι σημαντικότερες ελλείψεις παρατηρούνται σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, η Κυψέλη, τα Πατήσια, οι Αμπελόκηποι ενώ διαθέσιμα μέχρι στιγμής υπάρχουν σε φαρμακεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και αυτό καθώς δεν ειναι τόσοι οι πελάτες – οικογένειες.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.