Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Ανησυχητική ( ; ) αποχώρηση Σβουράκη από το χανιώτικο ποδόσφαιρο

“Bόμβα” αποχώρησης Σβουράκης και ποιες θα είναι πλέον οι εξελίξεις στο χανιώτικο ποδόσφαιρο…

Ο διοικητικός “ηγέτης” του Πανακρωτηριακού και ιδιοκτήτης της ΜΟΒΙΑΚ Μανώλης Σβουράκης ανακοίνωσε ξαφνικά, για πολλούς, την αποχώρησή του από τον Πανακρωτηριακό και το χανιώτικο ποδόσφαιρο.

Όπως επεσήμανε στο athlitiko.gr, o βασικός λόγος αποχώρησής του ήταν η απώλεια του αγαπημένου του πατέρα, γεγονός που αναστάτωσε τη ζωή του και θέλει, κατά κάποιον τρόπο, μακριά από την πίεση που του προσέθετε και η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, να ηρεμήσει και να πενθήσει το χαμό του, όπως θα ήθελε εκείνος.

Απόλυτα λογικό και δικαιολογημένο, διότι, όντως, υπήρχε μεγάλο “δέσιμο” μεταξύ πατρός και υιού, αφού ο “γράφων” μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο… Πριν από καμιά 5ετία, 6ετία έτυχε να μιλήσω στο τηλέφωνο με τον πατέρα Σβουράκη (αναζητώντας τον γιο για κάποια συνέντευξη ή κάτι τέτοιο). Από τα λόγια του κατάλαβα πόση αγάπη υπήρχε μεταξύ τους.

Από κει και πέρα όμως, μια τέτοια απόφαση, πιθανώς να περνούσε από επεξεργασία το προηγούμενο διάστημα και πιθανώς, μετά τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

Ο Μανώλης Σβουράκης είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, σίγουρα οξυδερκής, που δεν μπορεί να μην είχε αρχίσει να διαβλέπει ότι αυτή η ιστορία θα προκαλούσε τριγμούς στην οικονομία και δη στο ποδόσφαιρο και …δη σε εκείνους τους παράγοντες που προσφέρουν χωρίς, επί της ουσίας , να έχουν κέρδη από την ενασχόλησή τους με αυτό (δε διαφωνεί κανείς όταν μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και εν προκειμένω για συλλόγους Γ’ Εθνικής που δεν έχουν χορηγίες και κρατικές ενισχύσεις).

Όλα αυτά λοιπόν, με κυριότερο την οικογενειακή απώλεια που προέκυψε, συνέτελεσαν στην καθοριστική απόφαση Σβουράκη.

Δύο όμως είναι πλέον τα ερωτήματα….

Τι μέλλει γενέσθαι με τον Πανακρωτηριακό και ποιος ή ποιοι θα στηρίξουν το, αναμφίβολα, εξαιρετικό οικοδόμημα που είχε χτιστεί την τελευταία 8ετία από τον Μανώλη Σβουράκη…. Και επίσης, κατά πόσον η απόφαση Σβουράκη θα προκαλέσει “ντόμινο” εξελίξεων, καθώς είναι βέβαιο ότι και άλλοι παράγοντες, άλλων ομάδων στην Κρήτη “ζορίζονται” να τα βγάλουν πέρα, αφού πρόκειται για ανθρώπους που ασχολούνται με επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, από την “κατάρα” του ιού…

Κι όταν προσπαθείς να ισορροπήσεις το μαγαζί σου, δεν είσαι και πολύ διατεθειμένος να βάλεις το χέρι στην τσέπη για να προσφέρεις στο ποδόσφαιρο.

Η φετινή Γ’ Εθνική είναι βέβαιο ότι “ακροβατεί” σε ένα σχοινί και η αποχώρηση Σβουράκη είναι ένα (προ) μήνυμα για τα …ζόρια που θα αντιμετωπίσουν οι περισσότερες ομάδες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μας ενδιαφέρει ο κρητικός όμιλος (των 16 ομάδων) που πολλοί λένε ότι αυτό το “16” δεν θα αποτελέσει το νούμερο με το οποίο θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Πόσοι θα αντέξουν; 

Υπάρχουν βέβαια και οι ομάδες, όπως ο Άρης Σούδας που είναι, εξ αρχής συνειδητοποιημένος και με δικό του “κορμό” θα το παλέψει, πιθανότατα υπό πολύ καλές προϋποθέσεις, έτσι όπως εξελίσσεται η υπόθεση.

Και ένα τελευταίο ερώτημα που οι απαντήσεις θα δοθούν στο επόμενο διάστημα…

Με την αποχώρηση του Μανώλη Σβουράκη, τι μέλλει γενέσθαι με το Δίκτυο Ακαδημιών Ακρωτηρίου, Χανίων και Κισάμου; Ένα εξαιρετικό “πρότζεκτ” που είχε πρωτοστάτες τον Μανώλη Σβουράκη και τον Αντώνη Ροκάκη.

Απαντήσεις θα δοθούν από τον Αντώνη Ροκάκη κυρίως, με την ευχή ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί…

mirrosportschania@gmail.com

vasfou@hotmail.com