Κατηγορίες
Υγρός στίβος

Άννα Ντουντουνάκη: “Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμουν αγώνες”

Για θετικό πρόσημο μιλάει η Χανιώτισσα κολυμβήτρια, μετά την ενθαρρυντική παρουσία της στο Golden Tour και εν όψει των μεγάλων διοργανώσεων του καλοκαιριού.

Τα τρία (3) από τα 11 μετάλλια που κατέκτησαν οι Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες στο διεθνές μίτινγκ “Golden Tour” στη Νίκαια της Γαλλίας ήταν της Άννας Ντουντουνάκη. Η διακεκριμένη Ελληνίδα πρωταθλήτρια προπονείται στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στα Χανιά, τους τελευταίους μήνες και έχει ως συνοδοιπόρους δύο νέα παιδιά που εκφράζουν το «αύριο» της κλασικής κολύμβησης στην Ελλάδα, τον Απόστολο Παπαστάμο και τον Αλέξανδρο Κάχρη.

Η Ντουντουνάκη, στις δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας, υποστηρίζει ότι είναι αρκετά ικανοποιημένη από την παρουσία της στους αγώνες της Γαλλίας και δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί τις μεγάλες προκλήσεις του 2021, εάν και εφόσον πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένοι αγώνες.

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένη από τους χρόνους μου στους αγώνες, δεδομένης και της περιόδου. Είμαι σε πολύ καλό δρόμο. Είχα κάνει μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα και η προετοιμασία μου πιστεύω είχε πάει αρκετά καλά, οπότε ήθελα να δω πώς θα έβγαινε όλο αυτό στους αγώνες. Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμουν αγώνες, όχι μόνο για να φανεί η προσπάθειά μου, αλλά και για να αλλάξω παραστάσεις και να ξαναμπώ σε αγωνιστικό ρυθμό μετά από τόσο καιρό.

Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν όλες οι προγραμματισμένες για φέτος μεγάλες διοργανώσεις (σ.σ.: το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη το Μάιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο όπου έχει πάρει ήδη το εισιτήριο). Εγώ αυτό θα έχω στο μυαλό μου για να μπορώ να συνεχίσω να κάνω μια καλή προετοιμασία στους επόμενους μήνες».

Η πρωταθλήτρια της πεταλούδας εκτιμά ότι θετικό ήταν το πρόσημο από την συμμετοχή στο μίτινγκ της Νίκαιας για την πλειοψηφία των μελών της αποστολής.

«Θεωρώ ότι η γενικότερη παρουσία μας ως Εθνική ομάδα στους αγώνες ήταν αρκετά καλή, ειδικά αν λάβουμε υπόψη το μεγάλο διάστημα αποχής από αγώνες. Οι περισσότεροι από εμάς ήταν αρκετά ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις τους και πιστεύω είχαμε μια αρκετά καλή παρουσία ως σύνολο».