Κατηγορίες
Υγρός στίβος IN THE SPOTLIGHT

Ντουντουνάκη: “Θά ‘κανα προετοιμασία στα Χανιά αν υπήρχε κολυμβητήριο”

Η Άννα Ντουντουνάκη μετρά αντίστροφα για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ. πεταλούδας συνεχίζει, σε εντατικούς ρυθμούς, την προετοιμασία της και αισιοδοξεί ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν στην κορυφαία, παγκοσμίως, διοργάνωση!

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια ωστόσο, δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα, όταν την ίδια στιγμή, η πόλη καταγωγή της διανύει περίοδο παρακμής στις αθλητικές εγκαταστάσεις και δη, στις εγκαταστάσεις υγρού στίβου. Το γεγονός αυτό την αναγκάζει να προπονείται στην Αθήνα, αν και θα επιθυμούσε να το κάνει αυτό στα Χανιά, αν φυσικά υπήρχε ένα σύγχρονο κολυμβητήριο.

Δείτε τις δήλωσε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο των Χανίων ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88,8 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Φουντουλάκη. Η Άννα έβγαλε πάθος για τον στόχο που κυνηγάει, απορία για την κατάσταση στα Χανιά και λύπη για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον των φορέων για τους πρωταθλητές του υγρού στίβου. Μίλησε επίσης για την επιπλέον δημοφιλία που έλαβε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις της Άννας Ντουντουνάκη:

Για τον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων: Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όλοι έχουν προσδοκίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλω να κάνω το καλύτερο που μπορώ, ένα ατομικό ρεκόρ, και ό,τι έρθει καλώς ας έρθει. Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή.

Για μια παλαιότερη δήλωση της ότι μπορεί να τα παρατήσει αν συνεχιστεί το lockdown: Είχαν παρερμηνευτεί τα λόγια μου. Ευτυχώς δεν είχαμε πρόβλημα στην προετοιμασία. Κανείς δεν βλέπει αν έχεις δυσκολίες και εμπόδια. Όλα πήγαν καλά στην προετοιμασία. Λόγω κορωνοϊού κάναμε προετοιμασία σε κλειστό κολυμβητήριο. ήμουν συνειδητοποιημένη στο τι συνέβαινε. Ήταν δύσκολη περίοδος αλλά δεν με επηρέασε και έκανα την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Το άγχος μας, όλον αυτόν τον καιρό, ήταν να μην πάθουμε τίποτα. Ακόμα και το Πάσχα δεν ήρθα Χανιά για να μην προσθέσω ένα ταξίδι. Ήταν ένα ρίσκο για εμένα. Θέλαμε και θέλουμε να πάει καλά η προετοιμασία μας.

“Μην είμαστε εμείς οι φτωχοί συγγενείς!”

Για την επιπλέον δημοφιλία που έφερε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό: Ξέρω ότι όλο αυτό κρατάει το πολύ 4 εβδομάδες. δεν είμαι σίγουρος ότι θα κρατήσει για πάντα. Δεν είναι ότι το έχω στο μυαλό μου συνέχεια, χάρηκα φυσικά. Δεν ήταν ο τελικός αγώνας εξάλλου. Ήρθε το χρυσό σε περίοδο που είχα προπονήσεις και έπρεπε να συνεχίσω την προετοιμασία μου και, ως εκ τούτου, δεν το απόλαυσα. Όταν από τις επιτυχίες για τον εαυτό μου και για τη χώρα μου έρχεται κάτι καλό, αυτό είναι μια μεγάλη χαρά.

Για την τοποθέτηση της ότι μετά την άνοδο του Πλατανιά έγινε το γήπεδο στα Περιβόλια, ενώ το κολυμβητήριο παραμένει ακόμα σε κακή κατάσταση: Δεν είμαι αισιόδοξη για το κολυμβητήριο στα Χανιά. Όσο κι άν το λέμε, αν δεν υπάρχει η διάθεση από αυτούς που είναι να κάνουν κάτι δεν θα γίνει ποτέ τίποτα! Όλοι θέλουν να αποποιηθούν την ευθύνη. Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνεργασία των υπευθύνων και θα μπορούσε να γίνει κάτι με το κολυμβητήριο, όπως έγινε και με το γήπεδο Περιβολίων που δεν λέω ότι έγινε κακώς. Έγινε όμως από τη μια στιγμή στην άλλη. Τόσα παιδιά ασχολούνται με τον υγρό στίβο και με τον στίβο. Και για να μην κοροϊδευόμαστε, πόσο δημοφιλές είναι πια το ποδόσφαιρο στα Χανιά; Δεν έχει φέρει και τις πολλές σπουδαίες επιτυχίες. Δεν το λέω υποτιμητικά αυτό. Μην ξεχνάμε όμως κάποια πράγματα. Πρέπει να γίνονται όλα. Όλα πρέπει να γίνονται και όχι κάποια. Μην είμαστε εμείς οι φτωχοί συγγενείς.

Γιατί δεν έκανε προετοιμασία στα Χανιά: Αν είχαμε σωστή εγκατάσταση στα Χανιά θα έκανα προετοιμασία στην πόλη μου. Μου είπε ο προπονητής μου να έρθω το Πάσχα προετοιμασία στα Χανιά και του είπα εγώ “όχι”, ήταν δική μου απόφαση. Δεν είναι οι συνθήκες όπως τις θέλω για προετοιμασία, σε κομβικό μάλιστα σημείο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Με στενοχωρεί, σίγουρα θα ήθελα να είμαι στο σπίτι με τους γονείς μου από το να είμαι σε ένα ξενοδοχείο, αλλά έτσι όπως έχει η κατάσταση δεν εξαρτάται από μένα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια σταμάτησαν να γίνονται τα Βενιζέλεια κολύμβησης στα Χανιά και ότι είχε πέσει το επίπεδο αθλητών σε αυτά. Η πόλη των Χανίων θα είχε μεγαλύτερο κέρδος αν γίνονταν αγώνες στα Χανιά, για όλους. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα παιδιά και ο Παπαστάμος και ο Κάχρης και άλλοι, φεύγουμε και κάνουμε αλλού προετοιμασία.

Για τις επισκέψεις φορέων και Υπουργού αθλητισμού στα Χανιά: Είναι ωραίο ότι φτιάχτηκε το κολυμβητήριο στο Ηράκλειο. Καλώς φτιάχτηκε το κολυμβητήριο στο Ηράκλειο, αλλά προσωπικά δεν νιώθω καλά με αυτό όταν την ίδια στιγμή στα Χανιά το κολυμβητήριο είναι σε κακή κατάσταση.

Απόδοση: mirrorsports.gr