Κατηγορίες
Basket Corner

Άνοδος 4 ομάδων από την Α2 στην Basket League αν οι ομάδες στην Α1 είναι 12

Την άνοδο τεσσάρων ομάδων (αντί για δύο) από την Α2 -εφόσον η Stoiximan Basket League διεξαχθεί με δώδεκα- αποφάσισε η ΕΟΚ, η οποία προχώρησε σε σχετική ενημέρωση στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ.

Ξεκάθαρες τις προθέσεις της ενόψει της νέας σεζόν έκανε η ΕΟΚ, η οποία αποφάσισε να προσφέρει το εισιτήριο της ανόδου σε τέσσερις ομάδες της Α2 -αντί για δύο, που ίσχυε μέχρι πρότινος- σε περίπτωση που η Stoiximan Basket League της σεζόν 2022/23 διεξαχθεί τελικά με δώδεκα σωματεία.

Να σημειωθεί ότι, βάσει της απόφασης της ΕΟΚ, από τα παραπάνω τέσσερα εισιτήρια τα δύο θα προκύψουν αγωνιστικά και ισάριθμα μέσω wild cards (με κριτήρια της Ομοσπονδίας). Μάλιστα, ο αριθμός των τεσσάρων ομάδων που θα ανέβουν είναι αδιαπραγμάτευτος και δεν θα εξαρτάται από το πόσοι θα πέσουν από τη Stoiximan Basket League. Σε περίπτωση, για παράδειγμα, που στην πρώτη κατηγορία υπάρξει μόνο ένας υποβιβασμός, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανέβουν μόνο τρεις από την Α2. Αντίθετα, θα πάρουν το εισιτήριο κανονικά τέσσερις και το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα έχει 15 σωματεία.

Δεδομένης της πρόθεσης της Ομοσπονδίας να διατρανώσει τις προθέσεις της, η παραπάνω απόφαση κοινοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα (25/7).

sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *