Κατηγορίες
Υγρός στίβος IN THE SPOTLIGHT

Ανοίγει για όλους τους αθλητές το κολυμβητήριο Χανίων

Η νέα ΚΥΑ.

Την ευκαιρία να φιλοξενήσει και πάλι τους αθλητές όλων των τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων θα έχει αρχές γενομένης από την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου το κολυμβητήριο Χανίων.

Το γεγονός αυτό προκύπτει μετά τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα «Εκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας».

Η σχετική ΚΥΑ δίνει έτσι τη δυνατότητα στους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση μέσω της πραγματοποίησης προπονήσεων.

Η ΚΥΑ αναφέρει τα εξής:

Στα ανοικτά κολυμβητήρια οι αθλητές και οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων, άδεια προπονήσεων και για τη Football League.

Η χρήση των ανοιχτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων και υποψηφίους των Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, αλλά και η δυνατότητα προπονήσεων των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League, προστίθενται από την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις έως τώρα επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 586, 13/02/2021) για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας».

Η λειτουργία και χρήση των ανοικτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, προβλέπεται πλέον εφόσον:

• τηρείται η απόσταση του ενός (1) ατόμου ανά 25 τ.μ. νερού,

• διενεργείται εβδομαδιαίο τεστ για κορωνοϊό COVID-19 και

• διατηρούνται τα αποδυτήρια κλειστά.

Επιπλέον, οι προπονήσεις των ομάδων του πρωταθλήματος της Football League θα επιτρέπονται μόνο εφόσον ακολουθείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο περιλαμβάνει εβδομαδιαίο έλεγχο των αθλητών με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.