Κατηγορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ IN THE SPOTLIGHT

Αντ. Ντεντάκης: “Θέλω να παίξω στο εξωτερικό – Ο Μπέος είναι γνώστης του ποδοσφαίρου”

Ο Αντώνης Ντεντάκης στα 26 χρόνια του είναι στην πλέον παραγωγική ποδοσφαιρική του ηλικία.

Μετά από 4 χρόνια στον Βόλο, τις δύο τελευταίες στην Σούπερ Λιγκ, νιώθει πλέον έτοιμος για το επόμενο, πιο μεγάλο, “βήμα” στην καριέρα του και λέει ευθαρσώς ότι επιθυμεί να είναι στο εξωτερικό!

Ο Κισαμίτης ποδοσφαιριστής ξεκουράζεται στα Χανιά και στην Κίσαμο, βολιδοσκοπεί προτάσεις και γεμίζει “μπαταρίες” ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα στο ραδιόφωνο των Χανίων ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88,8 και στην εκπομπή “Καθρέφτης των Σπορ” με τον Βασίλη Φουντουλάκη.

Διαβάστε τι είπε:

Απολογισμός της θητείας του στον Βόλο: “Όταν πήγα στον Βόλο ήταν η πρώτη της χρονιά. Μόλις είχε ιδρυθεί. Πήγα σε μια χρονιά που είχε αγοραστεί ένα ΑΦΜ και έπαιξε κατευθείαν στη Γ’ Εθνική. Το 2017 που πήγα στον Βόλο σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι θα πανηγύριζα δύο ανόδους και δύο χρονιές στη Σούπερ Λιγκ, να είμαι αρχηγός εκεί. Η ομάδα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ! Χρωστάω στην ομάδα. Ήταν ένα ρίσκο και δικαιώθηκα. Η ομάδα μας παρείχε τα πάντα. Δουλεύαμε από την αρχή επαγγελματικά και ήταν σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή”.

Γιατί φεύγει από τον Βόλο: “Υπήρχε μια συζήτηση με την ομάδα να ανανεώσουμε τη συνεργασία, ωστόσο θεωρώ ότι όσο επαναλαμβάνεσαι, δε βελτιώνεσαι. Ήρθε η στιγμή να δω κάτι διαφορετικό. Να πάω σε ένα ξένο πρωτάθλημα. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Χρονικά ήταν η κατάλληλη στιγμή να πάρω αυτή την απόφαση, έχοντας πλέον εμπειρίες και παραστάσεις να κάνω το βήμα παραπάνω”.

Ένα σχόλιο για τη συνέχεια του Βόλου και για τον Αχιλλέα Μπέο: “Πιστεύω ο Βόλος θα κάνει του χρόνου ακόμα καλύτερη χρονιά. Έχει μείνει ο βασικός κορμός και θα έρθουν παίκτες υψηλού επιπέδου. Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ομάδας είναι γνώστης του ποδοσφαίρου. Αυτά που λέει για το ποδόσφαιρο, νομίζεις ότι δεν θα γίνουν, αλλά σε βάθος χρόνου επιβεβαιώνονται. Το ξέρει το άθλημα”.

Η προτεραιότητα της επόμενης επιλογής: “Κύριος μου στόχος είναι να αγωνιστώ σε κάποια ομάδα του εξωτερικού, αν φυσικά έχω μια καλή πρόταση, σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν θα αποκλείσω όμως το να αγωνιστώ και σε ελληνική ομάδα. Κύριος στόχος είναι να ζήσω νέες εμπειρίες στο εξωτερικό. Ό,τι είναι να γίνει πάντως, να γίνει το γρηγορότερο δυνατόν”.

Ποια πρωταθλήματα θεωρεί ότι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει καλύτερα: “Σε χώρες όπως η Πολωνία, οι μικρότερες της Γερμανίας ή η Ολλανδία. Ειδικά για την Ολλανδία μου ταιριάζει. Ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι φίλος μου και μιλάμε και μου λέει τα καλύτερα για την Ολλανδία και το πώς βλέπουν το ποδόσφαιρο. Παρεπιπτόντως εύχομαι στον Γιώργο όπου και αν πάει, να κάνει μια ανάλογη της φετινής χρονιά και ακόμα καλύτερη”.

Για το γεγονός ότι αντιμετώπισε ένα “ωφέλιμο πισωγύρισμα” στην καριέρα του: “Σε όποια ομάδα και αν είσαι, αν δεν αγωνίζεσαι δεν μπορείς να βελτιωθείς. Είναι καλύτερο κάποιες φορές να κάνεις ένα βήμα πίσω, ώστε να πάρεις εμπειρίες και παραστάσεις. Όταν ήμουν 17 ετών και πήγα στον Πλατανιά ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα αλλά δεν ήμουν έτοιμος να παίξω Σούπερ Λιγκ. Είδα όμως τους ρυθμούς μιας ομάδας Σούπερ Λιγκ και αυτό με βοήθησε στη συνέχεια. Όποιος δουλεύει, ανταμοίβεται. Πάντα προσπαθούσα να βελτιώνομαι μέσω της έξτρα προπόνησης”.

Για τον στόχο της Εθνικής ομάδας: “Για όλους τους επαγγελματίες είναι στόχος να αγωνιστεί στην Εθνική. Ο ανταγωνισμός είναι φυσικά τεράστιος. Ο κάθε ένας θα το ήθελε. Μακάρι να γευτώ αυτό το πράγμα”.

Για Πλατανιά και Χανιά: “Με στενοχωρεί αυτό που συμβαίνει στον Πλατανιά, όχι μόνο γιατί έπαιξα εκεί. Είχε όλα τα φόντα να μείνει στην Σούπερ Λιγκ. Είχε τα πάντα. Είναι κρίμα τέτοιες ομάδες να μην έχουν συνέχεια αν και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να επιστρέψει. Τα Χανιά αν ξεκινήσουν όπως τελείωσαν το φετινό θα πάνε καλά του χρόνου. Το παιχνίδι χάθηκε στον πρώτο γύρο φέτος”.

mirrorsports.gr