Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ

ΑΟΚ Χανιά: Επιβεβαιώθηκε η προθεση για Β’ Εθνική – Να υπάρξει έμπρακτη στήριξη

Τη διάθεση να κατέβει η ομάδα κανονικά στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής εξέφρασαν οι διοικούντες της ομάδας του ΑΟΚ Χανιά.

Ο πρόεδρος Μιχάλης Ξυλάκης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν εκείνοι που μίλησαν σε καμιά “20αριά” παριστάμενους στο ξενοδοχείο “Κρήτη” την Τρίτη (12/7) το βράδυ, σε συνάντηση που αφορούσε το μέλλον της ομάδας, μετά και τις “εξελίξεις”με τον Κωστή Ζομπανάκη.

Οι διοικούντες της ομάδας εξέφρασαν την πρόθεση να παίξει η ομάδα και φέτος στη Β’ Εθνική, με ένα σαφώς χαμηλότερο μπάτζετ (κοντά στα 80 χιλιάδες ευρώ συνολικά), το οποίο, σε ό,τι αφορά το ρόστερ θα προϋποθέτει την ύπαρξη νέων παικτών που θα πλαισιωθούν από κάποιους έμπειρους εκτός Χανίων. Στόχος η δημιουργία μιας ομάδας που, καταρχάς, θα κατέβει με “αξιοπρέπεια” στη Β’ Εθνική.

Το πλάνο αυτό προϋποθέτει δύο πράγματα:

α) τις σωστές και “έξυπνες” επιλογές παικτών αλλά και άλλων στελεχών που θα βοηθήσουν “επί της ουσίας”

β) την έμπρακτη βοήθεια επιχειρηματιών και όχι μόνο από τα Χανιά, κάποιοι εκ των οποίων έχουν πει ήδη ότι θα βοηθήσουν (δίκην χορηγιών).

Το δεύτερο σκέλος είναι και το πιο σημαντικό γιατί οι διοικούντες του ΑΟΚ Χανιά που έχουν τη διάθεση να “τρέξουν” τα πράγματα και τη νέα αγωνιστική περίοδο, θέλουν να αποκτήσει έμπρακτη μορφή η οποια υπόσχεση- δέσμευση έχουν λάβει για τη στήριξη του εγχειρήματος.

Είναι βέβαιο ότι ο ΑΟΚ Χανιά θα καταθέσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (η προθεσμία είναι μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουλίου) και σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο συμμετοχής στη Γ’ Εθνική αφού σε αυτή την περίπτωση δεν αλλάζει κάτι στο μπάτζετ.

Αν τυχόν τα πράγματα δεν πάνε καλά στον προγραμματισμό, τότε, στο “έσχατο σενάριο” θα αγωνιστεί στην ΕΚΑΣΚ, πράγμα που φυσικά, τη δεδομένη στιγμή δεν θέλει κανείς να συμβεί.

Συζήτηση έγινε και για τη δουλειά που έχει υπάρξει στις ακαδημίες και σε εκείνο το σημείο, αναφορά έκανε ο προπονητής Χρήστος Παπανικολάου ο οποίος αναμένεται να έχει ενισχυμένο ρόλο την “επόμενη ημέρα” της ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τον ΑΟΚ Χανιά, ωστόσο η επιθυμία που υπάρχει για να παραμείνει η ομάδα στη Β’ Εθνική, αλλά και το κίνητρο της ίδιας της κατηγορίας, αφήνουν χαραμάδες αισιοδοξίας ότι κάτι καλό θα βγει…

Στις δυσκολίες που υπάρχουν, συν τοις άλλοις, ενόψει της ενδεχόμενης απόκτησης παικτών εκτός Χανίων, είναι η εύρεση στέγης για τους παίκτες που θα έρθουν στην πόλη, καθώς βρισκόμαστε σε μια περιοχή που η ενοικίαση αποτελεί πλέον “είδος προς εξαφάνιση”.

Aναφορά έγινε τέλος και στην έλλειψη στήριξης από τον δήμο Χανίων (σε ουσιαστικά ζητήματα), ενώ τονίστηκε ότι θα προκηρυχθούν εκλογές, όπου θα επιδιωχθεί να μπουν σε αυτό νέα πρόσωπα.

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.