Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ

ΑΟΚ Χανιά: Η “δύσκολη επόμενη μέρα” και η απόφαση Ζομπανάκη

Μια επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώνεται για τον ΑΟΚ Χανιά, με το ματς απέναντι στον ΟΦΗ στο ΒΑΚ.

Μια χρονιά που δεν στέφθηκε με το “απόλυτον” της επιτυχίας, αφού δεν ήρθε η άνοδος, ωστόσο ο ΑΟΚ Χανιά έδειξε ότι είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και μπορεί, “επενδύοντας” στη φετινή προσπάθεια, να πράξει το κάτι παραπάνω του χρόνου. Με αφετηρία τη φετινή 5η θέση στον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής…

Τα εχέγγυα είναι καλά, υπάρχει όμως η θέληση;

Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες, οικονομικές κυρίως δεν είναι οι καλύτερες δυνατές για όλη την κοινωνία μας, πόσο μάλλον για το μπάσκετ, πόσο μάλλον στις Εθνικές κατηγορίες (πλην Α1) αυτού.

“Κοινό μυστικό” είναι ότι τη βασική οικονομική στήριξη στα Χανιά δίνει ο Κωστής Ζομπανάκης που μετά από πολλά και επιτυχημένα χρόνια στο Ρέθυμνο, έστρεψε το ενδιαφέρον του στην πόλη καταγωγής του.

Παρόλα αυτά τα πράγματα δεν πήγαν έτσι ακριβώς όπως είχαν προγραμματιστεί οι διοικούντες (συν Ζομπανάκη),με μεγαλύτερη αιτία την πανδημία του κορωνοϊού και τις συνέπειες αυτού.

Αφενός άλλαξαν οι οικονομικές συνθήκες, αφετέρου η πόλη των Χανίων, με όλα αυτά τα lockdown και τον περιορισμό στο αριθμό των φιλάθλων, αλλά και άλλου είδους καταστάσεις, δεν “αγκάλιασε” όσο θα έπρεπε τον ΑΟΚ Χανιά, αν και θα έπρεπε, αφού η πόλη δεν βλέπει και πολύ συχνά ομάδα στη Β’ Εθνική. Συν κάποια, άλλου είδους λαθάκια, δευτερευούσης σημασίας, δημιουργούν μια αμφιβολία “στα μεγάλα κεφάλια του συλλόγου” για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, κάτω από το ίδιο πρίσμα ή αν θα πρέπει (έστω) να διαφοροποιηθεί, μετρώντας εξ αρχής τα “κουκιά”.

Να τονιστεί επίσης, ότι οι άνθρωποι του ΑΟΚ Χανιά δεν έλαβαν και την αρχικά υπολογισμένη συνδρομή κάποιων τοπικών παραγόντων-επιχειρηματιών που, είτε -εν τέλει- δεν συνεισέφεραν στο εγχείρημα, είτε συνεισέφεραν σε μικρότερο βαθμό.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο δημιουργείται ένα κλίμα αμφιβολίας για τη νέα περίοδο, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι θα συμβεί κάτι το αρνητικό, απλά επισημαίνουμε τις “δεύτερες σκέψεις” που γίνονται αυτή την περίοδο και οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν “ζυμώσεις” μες στο καλοκαίρι.

Να τονιστεί επίσης ότι πληροφορίες (που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν τη δεδομένη στιγμή) του mirrorsports.gr αναφέρουν ότι σύλλογοι, κυρίως του κέντρου, έχουν προσεγγίσει τον Κωστή Ζομπανάκη για να συνεισφέρει στην ομάδα τους, σε περίπτωση φυσικά που εκείνος αποφασίσει να ρίξει “μαύρη πέτρα” στην Κρήτη. Θεωρίες; Θα δείξει…

Και κάτι τελευταίο…

Στη νέα προσπάθεια του ΑΟΚ Χανιά δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι σε επίπεδο υποδομών γίνεται εξαιρετική δουλειά, αφού η ομάδα έχει οργανωθεί και δουλεύει σε υψηλά στάνταρτς. Αν αυτή η δουλειά συνεχιστεί θα φανούν άμεσα και τα αποτελέσματα…

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr
info@mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *