Κατηγορίες
Basket Corner ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΑΟΚ Χανιά: Καταθέτει συμμετοχή στη Β’ Εθνική – Τα πρώτα “βήματα” προγραμματισμού

Ειλημμένη είναι η απόφαση συμμετοχής του ΑΟΚ Χανιά στη Β’ Εθνική μπάσκετ μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Αν όχι να έχει συμβεί, μέχρι σήμερα Τετάρτη αναμένεται να σταλούν τα σχετικά έγγραφα στην Ομοσπονδία και να πάρει επίσημη μορφή η συμμετοχή της ομάδας των Χανίων σε Εθνική κατηγορία. Μάλιστα, οι άνθρωποι του ΑΟΚ δεν ήθελαν να φτάσουν στο σημείο να δηλωθεί η συμμετοχή την Παρασκευή (12/6), δηλαδή την τελευταία στιγμή.

Σχεδιασμός και η περιπτωση Ζομπανάκη

Aπό κει και πέρα, ξεκίνησε ο σχεδιασμός ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η επικοινωνία διοικούντων και προπονητών είναι συνεχής για τον καταρτισμό του πλάνου, με προτεραιότητα φυσικά το πού θα οριοθετηθεί το φετινό μπάτζετ. Εκεί φυσικά μεγάλο ρόλο θα παίξει πόσοι, ποιοι “συμπαίκτες” και με ποιο τρόπο θα συνεισφέρουν στη νέα προσπάθεια της ομάδας.

Επειδή ακούγονται πολλά για την περίπτωση Κωστή Ζομπανάκη, το μόνο δεδομένο που υπάρχει είναι η καλή σχέση των δύο πλευρών. Απολύτως οτιδήποτε δεν έχει προκύψει σε σχέση με πιθανή εμπλοκή του στην ομάδα (πράγμα που φυσικά δεν αποκλείεται να συμβεί τελικά έστω και σε μικρό βαθμό), ωστόσο η διοίκηση του ΑΟΚ χειρίζεται με προσοχή (και) τη συγκεκριμένη υπόθεση. Πιθανή “κάθοδος” του Ζομπανάκη στην Κρήτη, το επόμενο διάστημα να δρομολογήσει συναντήσεις και εξελίξεις και πάλι όμως σε σημείο που δεν θα συνοδεύονται από ανακοινώσεις (τουλάχιστον σε πρώτη φάση).

Επί του αγωνιστικού, ο ΑΟΚ ξεκίνησε να βολιδοσκοπεί και παίκτες για τον καταρτισμό του νέου ρόστερ και ήδη έχει δεί 5-6 περιπτώσεις, επιπέδου της κατηγορίας που θα αγωνιστεί. Υπάρχει πάντως και το σκεπτικό, οι παίκτες που θα αποκτήσει να έχουν και “κρητικό στοιχείο” αλλά και οι ηλικίες των παικτών να είναι σχετικά χαμηλές και να μη στραφεί σε παίκτες που χαρακτηρίζονται “βετεράνοι”.

Vas Fou

mirrorsportschania@gmail.com