Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου

ΑΟΚ-Ρέθυμνο: Μεγάλη κίνηση που αποδεικνύει την ύπαρξη πλάνου

Ο ΑΟΚ Χανιά ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το Ρεθυμνο Cretan Kings. Μια συνεργασία που θα ακουγόταν σαν μια σημαντική είδηση (και είναι), ωστόσο, από μόνη της δεν θα έφτανε.

Εξάλλου, είμαστε συνηθισμένοι σε πολλών ειδών συνεργασίες συλλόγων διαφόρων αθλημάτων και δη στο μπάκετ, που άλλες συνεχίζουν χωρίς να έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και άλλες, που πιθανώς ξεκίνησαν με βαρύγδουπες δηλώσεις, εν τέλει διέλυσαν.

Στα μάτια μας η συνεργασία ΑΟΚ Χανιά και Ρεθύμνου Cretan Kings στις υποδομές, αποτελεί μια καλή παρακαταθήκη για το μπάσκετ, ειδικά στην Δυτική Κρήτη, αλλά δεν θα ήταν τόσο εντυπωσιακή, αν δεν γινόταν και το κάτι παραπάνω..

Η πρόσληψη του Ανδρέα Κεσαπίδη ως τεχνικού διευθυντή των υποδομών του ΑΟΚ και του Ρεθύμνου. Κίνηση “ματ” θα τη χαρακτηρίζαμε αφού ο Κεσαπίδης, αν και “36άρης” έχει τρομερό βιογραφικό και επιδόσεις σε επίπεδο υποδομών. Πρώτον, στον Άρη Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία στον Προμηθέα Πατρών που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει καταστεί “μαγαζί γωνία” στις υποδομές.

Ο ΑΟΚ και το Ρέθυμνο άρπαξαν την ευκαιρία όταν ο Κεσαπίδης έλυσε τη συνεργασία (τρία χρόνια ήταν εκεί) με τον Προμηθέα Πατρών και τον …κατεβάζουν στην Κρήτη. Τόσο το Ρέθυμνο όσο και ο ΑΟΚ έχουν τεράστια ανάγκη αναβάθμισης των μικρών τμημάτων τους (και ειδικά το Ρέθυμνο που έχει επιδείξει διακρίσεις κυρίως μόνο σε επίπεδο ανδρικού, ενώ ο ΑΟΚ είναι νέος σύλλογος) και ο Κεσαπίδης που θα έχει την καθοδήγηση και τον ρυθμιστικό ρόλο αυτού του σχεδίου, δείχνει η ιδανική λύση!

Για το Ρέθυμνο δεν είμαστε ακριβώς σε θέση να γνωρίζουμε, αλλά στον ΑΟΚ Χανιά θα βρει “μαγιά” αφού η δουλειά που έχει ξεκινήσει στις υποδομές, ειδικά με τον Χρήστο Παπανικολάου και τους συνεργάτες του φέρνει ήδη αποτελέσματα και ο κόσμος -γονείς αρχίζουν και εμπιστεύονται το “project”.

Προσοχή όμως…

Η “κάθοδος” Κεσαπίδη δεν φτάνει από μόνη της να φέρει αποτελέσματα. Θέλει συνεργασία όλων, εμπιστοσύνη, υπομονή και προσήλωση στο πλάνο που υπάρχει. Αν αρχίσει ο “πας είς”, εμπλεκόμενος ή μη (και βάζω μέσα και τους διοικούντες εννοείται) να λέει το “μακρύ και το κοντό του” τότε δε θα γίνει τίποτα.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, ειδικά στις υποδομές, τον πρώτο λόγο έχουν οι ίδιοι οι προπονητές και επιστημονικοί συνεργάτες ώστε να υπάρξει το κατάλληλο αποτέλεσμα και λιγότερο η διοίκηση που απλώς πρέπει να προσλάβει τα κατάλληλα άτομα.

Ένα τέτοιο φαίνεται να είναι ο Ανδρέας Κεσαπίδης και μακάρι η δουλειά του να φανεί και σε Χανιά-Ρέθυμνο, όπως πρόσφατα στην Πάτρα…

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΕΣΑΠΙΔΗ

Ο Ανδρέας Κεσαπίδης (γεννημένος το 1983) είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Για δέκα χρόνια (2003-13) διετέλεσε προπονητής σε όλα τα τμήματα υποδομών του Άρη Θεσσαλονίκης, έχοντας κατακτήσει δυο Πανελλήνια πρωταθλήματα σε Παίδες και Εφήβους, καθώς και μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στις ίδιες ηλικίες. Την τριετία 2016-2019 ήταν υπεύθυνος βελτίωσης των αθλητών στα πλαίσια του προγράμματος «ΝΟΥΣ» του Προμηθέα Πατρών, ενώ ως προπονητής οδήγησε τους Παίδες και τους Εφήβους της Πατρινής ομάδας σε τρία συνεχόμενα Final-4 των αντίστοιχων Πανελληνίων πρωταθλημάτων, με κορυφαία στιγμή τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων στην Χερσόνησο Ηρακλείου το 2018. Με την ομάδα, μάλιστα, αυτή είχε λάβει μέρος στο τουρνουά Adidas Euroleague Next Generation.