Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

“Απαράδεκτη η απόφαση για τα 5 ευρώ στο ΕΑΚ Χανίων”

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

“Η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων για μηνιαία συνδρομή των πολιτών που χρησιμοποιούν το Εθνικό Στάδιο Χανίων για την  εκγύμναση τους, είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταργηθεί άμεσα.

Η ανάγκη του ΕΑΚ να παρουσιάζει δικά του έσοδα, έχει ήδη καλυφθεί από τις συμβάσεις που έχει το ΕΑΚ Χανίων με τα αθλητικά σωματεία. Δεν απαιτούνται περισσότερα έσοδα για να συμμετέχει σε μελλοντικά προγράμματα που θα επιθυμούσε να διεκδικήσει.

Η  άθληση ατόμων με προσωπικούς γυμναστές έναντι αμοιβής, μπορεί να  εντοπιστεί εύκολα και να γίνουν αντίστοιχες συμβάσεις με αυτούς, όπως έγιναν και με τα σωματεία.

Η κάλυψη εξόδων για την πρόσληψη security ή την χρήση καμερών την νύχτα πρέπει να γίνει από τον προϋπολογισμό του ΕΑΚ.

Η  συνδρομή των 5 ευρώ δεν πρόκειται να αποφέρει κάποιο σημαντικό έσοδο στο ΕΑΚ. Γιατί λοιπόν δόθηκε η κατεύθυνση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το χαράτσι αυτό στους πολίτες;

Η απάντηση είναι εύκολη. Για να αποδεχτούν ότι για όποια προσφορά από την πολιτεία προς τους πολίτες, οι τελευταίοι θα πρέπει να καταβάλουν ένα αντίτιμο.  Οι πολίτες πρέπει να αποδεχτούν ότι τίποτε πλέον δεν θα προσφέρει η πολιτεία δωρεάν.

Είναι όμως έτσι; Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους πολίτες δεν είναι μία δωρεάν προσφορά της πολιτείας. Τις εγκαταστάσεις τις χρησιμοποιούν πολίτες που φορολογούνται και παράλληλα καταβάλουν σχεδόν  σε όλες τις χρηματικές τους συναλλαγές  ΦΠΑ προς το κράτος.  Η άθληση ως κοινωνικό αγαθό ήταν μία προσφορά της πολιτείας στους πολίτες  εδώ και δεκαετίες,  έναντι των χρημάτων που καταβάλουν καθημερινά προς το κράτος. 

Η απόφαση τους λοιπόν είναι απλή. Ανεξάρτητα από τα χρήματα που πληρώνετε προς το κράτος, θα πληρώνετε ένα ποσό για κάθε παροχή που έχετε από την πολιτεία.

Αυτό ήταν το νόημα του εισιτηρίου των 5 ευρώ  για τα νοσοκομεία. Αυτό είναι και το νόημα των  5 ευρώ για τους αθλητικούς χώρους.

Για αυτό το λόγο το χαράτσι αυτό πρέπει να καταργηθεί.  Γιατί οι πολίτες ήδη πληρώνουν  ήδη αρκετά και η πολιτεία οφείλει να ανταποδίδει προς αυτούς  εκπαίδευση, νοσοκομεία και αθλητικούς χώρους χωρίς χαράτσι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *