Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Υποδομές

“Απαράδεκτη η στάση του κ. Αυγενάκη για τα Χανιά”

Τι αναφέρει η Νέα Γενιά Κινήματος Αλλαγής Χανίων για την επίσκεψη Αυγενάκη στα Χανιά.

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στο Νομό Χανίων, μας προκάλεσε έντονα αρνητική έκπληξητις τελευταίες ημέρες, το σχόλιο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για τον «κομπλεξισμό»που διέκρινε στα Χανιά σε σχέση με το Ηράκλειο.

Το εν λόγω σχόλιο είναι το λιγότερο προσβλητικό τόσο για την τοπική κοινωνία των Χανίων, όσο και γιαολόκληρη την Κρήτη,με σκοπό να σπείρει εμμέσως τη διχόνοια στο νησί. Δεν είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον ένα δημόσιο πρόσωπο και υψηλόβαθμο στέλεχος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, να εκφράζεται κατά αυτόν τον τρόπο για τους πολίτες μιας περιοχής. Είναι ανεπίτρεπτο.

Οι κοινωνίες της Κρήτης ζουν ειρηνικά και αρμονικά, έχοντας αφήσει πίσω τους τις ‘’ψυχρές αντιπαλότητες’’. Σαν Έλληνες, έχουμε συσπειρωθεί και από κοινού πετυχαίνουμε τους στόχους που θέτουμε. Το ημερολόγιο γράφει 2021 και τουλάχιστον αυτό το ζήτημα είναι λυμένο.

Όσο για τον κ. Αυγενάκη, είναι προφανές πως κάνει περισσότερα έργα στο Ηράκλειο από ότι σε κάθε άλλο Νομό στην Ελλάδα, αφού στο τέλος της τετραετίας διεκδικώντας τη βουλευτική έδρα του στο Ηράκλειο, από όπου και κατάγεται, θα χρειαστεί να παρουσιάσει αποτελεσματικό έργο, αφήνονταςτις υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις και υποδομές να μαραίνονται ή να παίρνουν αναβολή.Ξεχνά όμως ο κ. Αυγενάκηςότι είναι Υφυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνο μιας μερίδας πολιτών.

Ως Νέα Γενιά Χανίων του Κινήματος Αλλαγής,αναμένουμε από τον κ. Αυγενάκηνα ανακαλέσει έστω και με καθυστέρηση για την υβριστική δήλωση στην οποία προέβη. Ακόμη, εκτιμούμε ότι όλοι οι Βουλευτές του Νομού Χανίων θα έπρεπε ήδη να έχουν τοποθετηθεί για το ζήτημα και ιδίως ο Πρωθυπουργός ως Χανιώτης. Εκτός και αν μας θεωρεί και ο ίδιος «κομπλεξικούς».