Κατηγορίες
Super League IN THE SPOTLIGHT Τοπικό

Απίστευτη δήλωση του προέδρου της Λαμίας στην ΕΡΑ Σπορ: “Ό,τι χειρότερο οι διαιτητές Τσαγκαράκης και Κουμπαράκης!”

Ο πρόεδρος της Λαμίας, Πανουργίας Παπαϊωάννου, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα για τη διαιτησία και την εικόνα του πρωταθλήματος της Super League.

Mεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Χανιώτη διαιτητή Πέτρο Τσαγκαράκη.

Αναλυτικά είπε:

Για την ανακοίνωση για τις αποφάσεις των διαιτητών στους αγώνες με ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ: Οι Έλληνες διαιτητές, δεν τα καταφέρνουν, δε θέλουν και δεν προσπαθούν. Κάποιοι ξεχωρίζουν, υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Δυστυχώς δεν θέλουν. Ή πιέζονται ή υπάρχουν γι’ αυτούς μόνο οι μεγάλες ομάδες. Δεν αντέχουν στην πίεση, στηρίζουν τις περισσότερες φορές τις μεγάλες ομάδες, όταν παίζουν με μικρότερες.

Για την επαγγλματική διαιτησία: Είναι μεγάλη κουβέβντα να γίνει και μέσα στη Σούπερ Λιγκ. Δεν σημαίνει ότι τη βαπτίσαμε επαγγελματική και άλλαξαν όλα. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα με την επαγγελματική διαιτησία με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να αλλάξουν οι διαιτητές νοοτροπια. Το ποδόσφαιρο έχει μείνει τόσο χαμηλά γιατί οι big 4 το θέλουν όπως το θέλουν και οι Έλληνες διαιτητές… Τσαγκαράκης και Κουμπαράκης είναι ό,τι χειρότερο στην ελληνική διαιτησία. Δεν θέλω καν να σφυρίζουν. Ο διαιτητής στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται ότι δεν έχει σωστά εκπαιδευτεί. Τού ‘φευγαν φάσεις. Στον τελευταίο αγώνα, δεν έχει σημασία ποια ομάδα ήταν αντίπαλος, ήταν θέμα νοοτροπίας. Ήθελε κατά 100% να ευνοήσει τη μεγάλη ομάδα.

Για το αίτημα για ξένους διαιτητές: Γιατί να έρχονται ξένοι διαιτητές στις μεγάλες ομάδες και όχι στις μικρές; Αν είναι έτσι υπάρχει αλλοιωση πρωταθλήματος και χειραγώγηση αγώνων. Δεν το κλείνουμε καλύτερα να πάμε σπίτια μάς; Δε νομίζω ότι μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Θα είναι ένα πρωτάθλημα που θα γελάμε όλοι. Κακώς διεκόπη η ανάλυση των φάσεvn από τον Κλάτενμπεργκ. Μας έδινε μια εξήγηση παράτα λάθη. Μάλλον δε συνέφερε. Το μόνο για το οποίο τρώγονται οι Έλληνες διαιτητές είναι να πάρουν παιχνίδια να σφυρίξουν. Οι πράγοντες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Τα θέλουμε όλα δικά μας. Μ’ αυτή τη νοοτροπία δεν το σώζουμε ούτε με επαγγελματική διαιτησία. Να πάμε σε ξένους διαιτητές για 1-2 χρόνια για να εκπαιδευτούν οι Έλληνες διαιτητές. Το ποδόσφαιρο άλλαξε σελίδα το 2016, αλλά εδώ έχουμε μείνει στο 1956! 

Πηγή: soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.