Κατηγορίες
Γ' Εθνική

Απίστευτο “μπάχαλο” στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Νέα εξώδικα “φρενάρουν” την κλήρωση της Γ’ Εθνικής και διαμορφώνουν εξελίξεις σε SL2 και FL

Θα ισχύσει το “12” στην SL2; Ποια μορφή θα έχουν οι FL και Γ’ Εθνική;

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας goalpost.gr, μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που έκανε δεκτή την προσφυγή των Χανίων κατά της απόφασης της ΕΠΟ που αύξανε σε 18 ομάδες τη Σούπερ Λιγκ 2 και 16 τη Φούτμπολ Λιγκ, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όφειλε να αναβάλλει την αυριανή κλήρωση της Γ’ Εθνικής καθώς σ’ αυτή δεν περιλαμβάνονται οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Φούτμπολ Λιγκ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διαιτητικού δεν γίνεται δεκτή η αλλαγή της προκήρυξης των πρωταθλημάτων άρα ισχύει η υπάρχουσα που κάνει λόγο για υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων και άνοδο, επίσης, τεσσάρων από τη Γ’ Εθνική. Η ΕΠΟ μπορεί να αποφάσισε να ανεβάσει οκτώ ομάδες από τη Γ’ Εθνική στη Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς όμως να εγκριθεί από τον συνεταιρισμό και τις ομάδες της Ένωσης SL2 και FL.

Βάσει του δεδικασμένου της προσφυγής των Χανίων στην περίπτωση που επιχειρηθεί θα αυξηθούν οι ομάδες στη Φούτμπολ Λιγκ θα υπάρξουν προσφυγές στο Διαιτητικό όπου θα ζητούν να ισχύσει η προκήρυξη, με τη δικαίωσή τους να είναι σχεδόν δεδομένη.

Έτσι η ΕΠΟ καλείται να λύσει τον γόρδιο δεσμό που η ίδια δημιούργησε, τόσο με την αργοπορία της στις αποφάσεις όσο και τη μη σύννομη, σύμφωνα με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, να αυξήσει τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 σε 18.

Στην ΕΠΟ έφτασε εξώδικο (πρωτοκολλήθηκε) που υπογράφεται από την ΠΑΕ Νίκη Βόλου, την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.* και την ΠΑΕ Καβάλα (ίσως ακολουθήσουν κι άλλες ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ) με το οποίο ζητάνε να αναβληθεί η προγραμματισμένη για τις 8 Σεπτεμβρίου, κλήρωση της Γ’ Εθνικής, καθώς σ’ αυτή την κλήρωση δεν περιλαμβάνονται οι τέσσερις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που υποβιβάστηκαν καθώς και οι τέσσερις από τις οκτώ πρωταθλήτριες που η ΕΠΟ αποφάσισε μονομερώς να ανέλθουν στην επόμενη κατηγορία.

*Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ερυθρόλευκοι κινούνται για να αποσύρουν την υπογραφή τους από το εξώδικο παρά το γεγονός πως η εξώδικη δήλωση έχει πάρει πρωτόκολλο στη γραμματεία της ΕΠΟ και για τον λόγο αυτό δεν αναφέρονται στον τίτλο του δημοσιεύματος.

To εξώδικο :