Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2 IN THE SPOTLIGHT

Από Κυριακή (13/12)! Ξεκινούν οι προπονήσεις στην Σούπερ Λιγκ 2! Μαζί και η Volleyleague

Βγήκε η απόφαση και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 ξεκινούν από την Κυριακή (13/12) ομαδικές προπονήσεις!

Το υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι επιστρέφουν στις προπονήσεις οι αθλητές της δεύτερης κατηγορίας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά και της πρώτης στο βόλεϊ από την Κυριακή. Όχι όμως και η Α1 μπάσκετ των γυναικών.

Πρόκειται για μια υπουργική απόφαση που πάρθηκε έπειτα από τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι ξεκινούν και τα πρωταθλήματα. Ως γνωστόν, θα υπάρξει τουλάχιστον ένα διάστημα τριών εβδομάδων, οπότε το πρωτάθλημα αναμένεται να αρχίσει από τις αρχές του νέου έτους.

Η απόφαση
Επιτρέπεται από αύριο Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2) και στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης (Volley League).

Αυτή η προσθήκη στις αθλητικές δραστηριότητες που επιτρέπονταν ως τώρα, περιλαμβάνεται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, που ισχύουν από αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020.

Υπήρξε, νωρίτερα, θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.