Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από σήμερα μάσκες παντού! Τι ισχύει

Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και εκδηλώσεις

Σε ισχύ έχουν τεθεί από σήμερα το πρωί και μέχρι τις 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του Covid19. 

Από σήμερα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Δε χρησιμοποιείται μάσκα μόνο όταν κάποιος καταναλώνει τροφή ή ποτό.

Στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή ενισχυμένης μάσκας ΚΝ95.

Επίσης οι δημόσιες εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα απαγορεύονται. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα.

Επίσης, όσοι μπαίνουν στη χώρα, πέρα από το τεστ που υποχρεούνται να έχουν πριν την είσοδο τους, θα πρέπει – μετά από ισχυρή σύσταση της επιτροπής- να υποβάλλονται σε επαναληπτικά τεστ τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα από την ώρα που έρχονται στη χώρα μας.

Ισχυρή σύσταση, επίσης, κάνει επιτροπή για testing πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Όπως είπε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, οι νεότεροι να βγουν, άλλα να προσέξουν τις επαφές τους με ευπαθή άτομα και ηλικιωμένους τις επόμενες μέρες από την έξοδο τους.

Η μη τήρησή τους θα επισύρει τα αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα, ενώ στις 27 Δεκεμβρίου η επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να εκτιμήσει την αποδοτικότητά τους και να αποφασίσει αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα πριν ή μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ μετά τις 3 Ιανουαρίου έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση – καθώς επεξεργάζεται η επιτροπή διάφορα σενάρια για το ωράριο – τις αθλητικές εκδηλώσεις, το σκέλος της τηλεργασίας και δραστηριότητες που δεν είναι ανάγκες.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *