Κατηγορίες
Υγρός στίβος

Από τα 12 μετάλλια, τα 5… του Ναυτικού Ομίλου – Τζιλιβάκης: «Πολύ καλή η γενική εικόνα της αποστολής»

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η ελληνική αποστολή, μέλη της οποίας ήταν και τρεις Χανιώτες αθλητές, στο διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ, που διεξήχθη στη Νίκαια της Γαλλίας. Αυτό το γεγονός το μαρτυρούν τα ίδια τ’ αποτελέσματα, οι επιδόσεις και τα μετάλλια.

Συνολικά, οι αθλητές της ελληνικής αποστολής κατάφεραν να κατακτήσουν 12 μετάλλια, τα 5 από τα οποία ήταν για αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Ως γνωστόν, τρία μετάλλια κατέκτησε η Αννα Ντουντουνάκη, ενώ από ένα κέρδισαν οι Απόστολος Παπαστάμος και Αλέξανδρος Κάχρης. Οι δύο πρώτοι επανέλαβαν με τις επιδόσεις τους τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ ο Κάχρης κατέρριψε δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, σημειώνοντας μία ακόμα καλύτερη επίδοση.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία κάνει ειδική αναφορά μετά την παρουσία το τελευταίο τριήμερο των Ελλήνων αθλητών στην γαλλική πόλη, φιλοξενώντας μεταξύ άλλων και δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή και προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κώστα Τζιλιβάκη, ο οποίος κι εκφράζει την ικανοποίησή του.

Ακολουθεί ολόκληρο το δημοσίευμα της ΚΟΕ.

Με δώδεκα μετάλλια, τρία χρυσά, πέντε αργυρά και τέσσερα χάλκινα και ένα πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (Κάχρης στα 800 ελεύθερο) ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της πρώτης ελληνικής κολυμβητικής αποστολής που πήρε μέρος στο μίτινγκ Golden tour της Νίκαιας στην Γαλλία από 5 έως 7 Φλεβάρη.

Τα μετάλλια κατέκτησαν οι:

Εγγλεζάκης 2 (χρυσό 200 ελεύθερο – αργυρό 400 ελεύθερο).

Ντουντουνάκη 3 (χρυσό 100 πεταλούδα, αργυρό 50 – 200 πεταλούδα).

Χρήστου 4 (χρυσό 50 ύπτιο, αργυρό 100 ελεύθερο, χάλκινο 100-200 ύπτιο).

Παπαστάμος 1 (αργυρό 400 μικτή).

Κάχρης 1 (αργυρό 800 ελεύθερο).

Μάρκος 1 (χάλκινο 800 ελεύθερο).

Στην αποστολή μετείχαν επίσης η Νόρα Δράκου, ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, ο Δανιήλ Γκιουρτζίδης, ο Δημήτρης Νέγρης και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης.

Απόλυτα ικανοποιημένοι εμφανίσθηκαν στις δηλώσεις τους οι προπονητές που συνόδεψαν την αποστολή, ο Κώστας Τζιλιβάκης και ο Ακης Οικονόμου.

Κώστας Τζιλιβάκης: «Ηταν πολύ καλή η γενική εικόνα της αποστολής. Ηταν οι πρώτοι αγώνες εκτός Ελλάδας για τα παιδιά εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συνοχή της ομάδας. Ας τονίσουμε ότι υπήρχαν παιδιά που κολύμπησαν τα ίδια αγωνίσματα, κυρίως το ελεύθερο στυλ. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό. Οι χρόνοι που πραγματοποίησαν ήταν πολύ καλοί και αρκετά κοντά στα ρεκόρ τους. Οι αγώνες στην Νίκαια ήταν υψηλού επιπέδου κι εμείς ως προπονητές βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα».

Ακης Οικονόμου: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την παρουσία των αθλητών στην διοργάνωση. Είχαμε καλές επιδόσεις μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τους αγώνες. Ήταν ένα δύσκολο αγωνιστικό περιβάλλον στην Γαλλία, αρκετά απαιτητικό, με ιδιαίτερες συνθήκες στην διεξαγωγή των αγώνων λόγω της πανδημίας. Βγήκαν θετικά συμπεράσματα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό επίπεδο και αρκετά υψηλό. Ελπίζω άμεσα να επανέλθει η κανονικότητα στην Ελλάδα και να έχουμε την ευκαιρία αγωνιστικών υποχρεώσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Κάποια παιδιά είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και φάνηκε το επίπεδο ετοιμότητάς τους σε αυτούς τους αγώνες, ενώ κάποια άλλα μετείχαν στην διοργάνωση για να αποκτήσουν ξανά ρυθμό σε 50άρα πισίνα. Με τέτοιες παρουσίες κρατάμε ψηλά το κύρος της ελληνικής κολύμβησης και θέλω να πιστεύω ότι θα έρθει καλύτερη περίοδος και θα μπούμε σε μια κανονικότητα αγώνων».

nox.gr