Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Super League Τοπικό

Από τον Δαμανάκη στον Κουλιεράκη και η “κοινή συνισταμένη” ο ΠΑΟΚ

Τα Χανιά εδώ και πολλά χρόνια έχουν ως ποδοσφαιρικό σημείο αναφοράς τον Γιάννη Δαμανάκη.

Ο Δαμανάκης έπαιξε 10 χρόνια στον ΠΑΟΚ από το 1976 έως το 1985, κατακτώντας και το πρωτάθλημα Ελλάδας της περιόδου 1984-1985, όντας αρχηγός της ομάδας. Ήταν επίσης 24 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα (παίζοντας από το 1977-1983) σε μια περίοδο που τα ματς των Εθνικών ομάδων ήταν πολύ λιγότερα (ανά έτος) σε σχέση με την τωρινή εποχή.

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι (τελικά) ταιριάζει πολύ στους Χανιώτες ποδοσφαιριστές, αφού το δικό του ξεκίνημα σε πολύ υψηλό επίπεδο (Σούπερ Λιγκ) κάνει φέτος ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Στα 18 (και κάτι) χρόνια του δείχνει να καθιερώνεται στην άμυνα της ομάδας και προ ημερών ήρθε και η πρόσκληση στην Εθνική ανδρώνν (ελέω τραυματισμού Τζαβέλλα) και πλέον ανοίγονται όλοι οι δρόμοι μπροστά του.

Ο Δαμανάκης πήγε στον ΠΑΟΚ τότε, το 1976, από τον Α.Ο.Χανιά σε ηλικία 24 ετών, αλλά ο Κουλιεράκης είναι εκεί από τα 15 του (σχεδόν) και στα 18 και κάτι παίρνει συμμετοχές, ως βασικός, στο πρωτάθλημα.

Ο Δαμανάκης έκανε καριέρα ως αμυντικός μέσος, ο Κουλιεράκης που ξεκίνησε μικρός ως επιτελικός μέσος, καθιερώνεται στον ΠΑΟΚ ως στόπερ.

Ο Γιάννης Δαμανάκης πάντως, μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον μικρό Κουλιεράκη. Η αλήθεια είναι ότι ο Κουλιεράκης ξεκινά πολύ νωρίς στον ΠΑΟΚ και έχει μπροστά του όλο τον χρόνο να κάνει καριέρα και στο εξωτερικό. Ο νεαρός Χανιώτης δεν έχει “ταβάνι” αρκεί να είναι τυχερός και να συνεχίσει να δουλεύει.

Μακάρι, γιατί το αξίζουν ο ίδιος αλλά και οι πιο κοντινοί του άνθρωποι, οι γονείς του…

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.