Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Γ' Εθνική Τοπικό

Aποκάλυψη! Aυτές οι δύο ποδοσφαιρικές ομάδες θα συνεχίσουν “χέρι-χέρι” στα Χανιά

Μεγάλο “πρότζεκτ” συνεργασίας ανάμεσα σε Μινώταυρο και ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ. Τι αναφέρει το “πλάνο” που βγάζει στο φως της δημοσιότητας το mirrorsports.gr.

Οι εποχές αλλάζουν και ως εκ τούτου, είναι εύλογο να αλλάζουν και οι προτεραιότητες αλλά και οι στόχοι των αθλητικών συλλόγων και δη, εκείνων που δραστηριοποιούνται στα Χανιά.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να προκύπτει και για την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ που, πιθανώς, “διαβάζοντας” τις εξελίξεις (σε όλα τα επίπεδα) κινήθηκε να βρει “συμπαίκτες” στα ποδοσφαιρικά Χανιά. Μια συνεργασία δηλαδή που θα περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα, από τις υποδομές, μέχρι την ανδρική ομάδα…

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστή και πήρε δημοσιότητα, η συνεργασία των ακαδημιών της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ με εκείνων του Μινώταυρου Μουρνιών, με στόχο η συνεργασία αυτή να είναι παραγωγική και να αναβαθμίσει επί της ουσίας, αμφότερες τις ακαδημίες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η συνεργασία των δύο συλλόγων δεν θα μείνει εκεί…

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του mirrorsports.gr, η συνεργασία θα φτάσει έως και στο επίπεδο των ανδρικών ομάδων και αυτό είναι κάτι που αλλάζει πολλά δεδομένα…

Η συνεργασία αυτή θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Καταρχάς το βασικότερο όλων: Από του χρόνου να προκύψει μια ανδρική ομάδα που θα έχει ένα όνομα που θα “συνδέει” την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ και τον Μινώταυρο (έτσι τουλάχιστον είναι η σκέψη)… Αυτή η ομάδα, θα παίζει στη Γ΄Εθνική εφόσον όλα πάνε καλά φέτος για την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ.

Προσδοκία είναι αυτή η ομάδα, η ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ δηλαδή, να μείνει και για του χρόνου στη Γ’ Εθνική και (πιθανότατα) να μετονομαστεί σε κάτι που θα “δένει” και τις δύο ομάδες, με όλες τις νόμιμες φυσικά διαδικασίες, ενώ στην Α’ ΕΠΣΧ θα συνεχίσει να παίζει ο Μινώταυρος και στη Β’ ΕΠΣΧ, οι Νέοι Μινώταυρου. Αυτές λοιπόν οι ομάδες θα τροφοδοτούνται από την ενοποιημένη ακαδημία του Μινώταυρου και του ΣΥΝΚΑ που αναφέραμε παραπάνω… Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι τι θα γίνει στο “απευκταίο σενάριο” υποβιβασμού της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ από τη Γ’ Εθνική… Πιθανώς, να έχει συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο από τις δύο πλευρές, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κατεύθυνση που θα τηρηθεί…

Επιπλέον, η συνεργασία αυτή δημιουργεί οφέλη σε αμφότερες τις ομάδες…

Ο μεν Μινώταυρος διευρύνει τις ακαδημίες του, αφού θα συνεργαστεί με ένα εξόχως επιτυχημένο (αποδεδειγμένα) “πρότζεκτ” ακαδημιών, όπως του ΣΥΝΚΑ… Συν τοις άλλοις, είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί, ως Μινώταυρος, στη Γ’ Εθνική. Απόκτά επίσης δυναμική στη διαδικασία βελτίωσης των υποδομών του ιδιόκτητου γηπέδου του, που είναι όφελος φυσικά και για την τοπική κοινωνία.

Η δε ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, από ομάδα που ενοικίαζε το ιδιόκτητο γήπεδο του Μινώταυρου γίνεται, τρόπον τινά, συνδιαχειρίστρια και αποκτά, έστω και εμμέσως, ένα γήπεδο που στο πρόσφατο παρελθόν, πάλεψε να πράξει κάτι τέτοιο, αλλά για διάφορους λόγους δεν κατέστη εφικτό (βλ. γήπεδο Γαλατά). Το οποίο γήπεδο των Μουρνιών, με τη συνεργασία ΣΥΝΚΑ-Μινώταυρου δύναται να αποκτήσει μεγαλύτερα ερείσματα στα κέντρα αποφάσεων, ώστε να εκσυγχρονιστεί περαιτέρω, μολονότι, ήδη, έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Επίσης, η ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ συνεργάζεται με έναν ιστορικό σύλλογο, με “βαρύ” όνομα, που, συν τοις άλλοις, έχει καλές ακαδημίες που ενοποιημένες με τις δικές της θα δημιουργήσουν μια πολύ μεγάλη δυναμική!

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι το ΣΥΝΚΑ θα είναι χορηγός σε όλο αυτό το εγχείρημα, αποδεικνύοντας φυσικά ότι και το οικονομικό μέγεθος έχει, αλλά και τη διάθεση να συνεχίζει να προσφέρει στο χώρο του αθλητισμού και δη στο ποδόσφαιρο, είτε σε επίπεδο ακαδημιών, είτε σε επίπεδο ανδρών.

Το βέβαιο είναι ότι τέτοιες συνεργασίες, εφόσον τίθενται σε υγιείς βάσεις, όπως φαίνεται και είναι η παραπάνω, τις έχει ανάγκη το χανιώτικο ποδόσφαιρο….

Να σημειωθεί επίσης ότι η ποδοσφαιρική διοίκηση της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, πριν φτάσει στην τελική συμφωνία με τον Μινώταυρο Μουρνιών είχε έρθει σε συζητήσεις και με άλλους συλλόγους των Χανίων για μια πιθανή συνεργασία (αν και γνωρίζουμε δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούν αφού δεν ευδοκίμησαν).

Αυτή τη στιγμή, δεδομένη χαρακτηρίζεται η συνεργασία των ακαδημιών ΣΥΝΚΑ και Μινώταυρου και από κει και πέρα, πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ στη Γ’ Εθνική για να επισφραγιστεί και η δημιουργία μιας ανδρικής ομάδας με κοινή ονομασία, διότι το ερώτημα παραμένει, τι μέλλει γενέσθαι αν υποβιβαστεί η ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ; Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά…

Πάντως, ασχέτως της ανδρικής ομάδας, η συμφωνία έχει επιτευχθεί…

Εν κατακλείδι, (και σαν σχόλιο του συντάκτη), θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Επειδή ως mirrorsports.gr γίναμε αποδέκτες πολλών μηνυμάτων και σχολίων (και ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον) αναγνωστών που διάβασαν το άρθρο της Κυριακής (23/8) “Ψήνεται συνεργασία στα Χανιά”, θεωρώντας ότι υπονοούσαμε μια επικείμενη συνεργασία των Χανίων με τον Πλατανιά , να τονίσουμε ότι:

ως site, εξ αρχής, είχαμε τις πληροφορίες μας (που αναφέρονται παραπάνω) για τη συνεργασία του Μινώταυρου με την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ και αυτήν εννοούσαμε με το άρθρο της Κυριακής (23/8). Εμείς τουλάχιστον, δεν έχουμε πληροφόρηση περί συνομιλιών Χανίων και Πλατανιά, ωστόσο, αν κάτι τέτοιο ισχύει, πόσο μάλλον να προχωρήσει, θα ήταν πολύ καλό για το ποδόσφαιρο στα Χανιά, ειδικά στις συνθήκες που ζούμε… (Αυτό ως απάντηση σε αναγνώστες μας που μας ρώτησαν επί τούτου)…

Vas Fou -mirrorsports.gr
info@mirrorsports.gr