Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση

Aποκάλυψη Κεραμέως! Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία! Tι θα γίνει με εστίαση και καταστήματα

Σε φάσεις θα ανοίξουν τα σχολεία όπως αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», λέγοντας ωστόσο ότι ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους.

«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όσο οι ειδικοί μας λένε ότι πρέπει να μείνουν κλειστά τα σχολεία, είναι αναγκαστική η τηλεκπαίδευση», τόνισε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στο πλαίσιο λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης στην χώρα, μέσω δωρεάν πλατφόρμας και πρόσβασης σε αυτήν των μαθητών σε όλη την χώρα, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ψηφιακό έργο, που αφορά 1,6 εκ. μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μικρά προβλήματα τα οποία και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Αναφερόμενη σε καταγγελίες για διανομή tablet σε σχολεία, τα οποία καταλήγουν όμως αντί για τα χέρια μαθητών σε χέρια καθηγητών, η υπουργός είπε ότι υπάρχουν σαφείς εντολές που πρέπει να τηρούνται, αποδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα σε κάποιες περιοχές, τόνισε όμως ότι είναι μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Άνοιγμα της αγοράς για Χριστούγεννα

Κοντά στα Χριστούγεννα αναμένεται να ανοίξουν καταστήματα λιανικής ενώ, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα ανοίξει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και η εστίαση με σκληρότερους κανόνες από ότι την πρώτη άρση του lockdown. Πιθανότατα τα μπαρ να την πληρώσουν καθώς δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανοίξουν για τις γιορτές.

dikaiologhtika.gr