Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκλεισμός 20 ετών σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου!

Του επιβλήθηκε και πρόστιμο – Ο αποκλεισμός ακολουθεί δημοσιεύματα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Κονγκό

Ποινή αποκλεισμού 20 ετών από κάθε σχετική με το ποδόσφαιρο δραστηριότητα, επέβαλε η FIFA σε Αφρικανό προπονητή, που ενεπλάκη σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου. 

Η υπόθεση αφορά τον Τζόναθαν Μπουκαμπάκουα στη Λαϊκή Δημοκρατία, έναν προπονητή με θητεία σε συλλόγους των περιοχών Λιπόπο και Μαλέμπο στο δυτικό μέρος της χώρας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα διάφορα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, το δικαστικό τμήμα διαπίστωσε ότι ο κ. Μπουκαμπάκουα είχε παραβιάσει το άρθρο 24 (Προστασία της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας) του Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η FIFA.

Ο αποκλεισμός ακολούθησε δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν ότι ανήλικοι έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Κονγκό, σύμφωνα με το Associated Press.  «Συγκεκριμένα, διάφοροι προπονητές ποδοσφαίρου διαφορετικών περιοχών και πρωταθλημάτων στο Κονγκό κατηγορήθηκαν για κακοποίηση ανήλικων παικτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FIFA.

Στον Μπουκαμπάκουα επιβλήθηκε παράλληλα πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων, αν και δεν είναι σαφές εάν η FIFA μπορεί να επιβάλλει την ποινή, αναφέρει ακόμα το πρακτορείο. 

avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *