Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Κρήτη: Πώς από το «σ’ αγαπώ» έφτασε στις 14 μαχαιριές

Aίτημα να νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο.

Νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για τα όσα έγιναν στην Κρήτη το βράδυ της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά, ο Ανδρέας και η Έμμα ήταν στο σπίτι τους, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά κι έβλεπαν ταινία, και όπως αναφέρεται, ο 36χρονος έσκυψε, φίλησε τη γυναίκα της ζωής του και της είπε «σ’ αγαπώ», ενώ λίγο αργότερα, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο επεισόδιο μεταξύ τους, αποπειράθηκε να την πνίξει και εν τέλει κατάφερε στο σώμα της 36χρονης 14 μαχαιριές.

Το αμόκ του 36χρονου, ο οποίος προσπάθησε να δώσει τέλος στη δική του ζωή και αυτομαχαιρώθηκε στην κοιλιά, δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με βάση τη λογική, αλλά ίσως μπορεί να εξηγηθεί με βάση την ψυχιατρική, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο 36χρονος Ανδρέας φέρεται να πέρασε στην αντίπερα όχθη όταν άρχισε να πιστεύει ότι τον παρακολουθούν και τον καταδιώκουν, ενώ σ’ αυτήν την… σκευωρία υποπτευόταν ότι είχε ενεργή συμμετοχή και η σύντροφος του.

Οι δικηγόροι του 36χρονου, Γιώργος Κοκοσάλης και Εύα Κλεισαρχάκη, τον επισκέφθηκαν στο θάλαμο όπου παραμένει φρουρούμενος, στο ΠΑΓΝΗ και όπως αναφέρουν ήταν δύσκολο να επικοινωνήσουν μαζί του καθώς δεν υπήρχε αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Ο 36χρονος δείχνει να μην έχει συναίσθηση της βαρύτητας της πράξης του, των κατηγοριών που του αποδίδονται και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους μοιάζει να μην εμπιστεύεται κανένα και να νιώθει ότι όλοι τον παρακολουθούν και θέλουν να τον βλάψουν.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι, σύμφωνα με τα όσα είπαν στο Cretalive οι δύο δικηγόροι, ότι τόσο η Έμμα όσο και η οικογένεια της επιθυμούν να γίνει το καλύτερο δυνατό για τον 36χρονο, αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται ειδική ψυχιατρική στήριξη.

Όπως δήλωσαν, «ξέρουν ότι ο Ανδρέας είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που λάτρευε και λατρεύει την Έμμα αλλά πλέον χρειάζεται βοήθεια», ενώ και η 36χρονη αυτό που επιθυμεί είναι να λάβει ο Ανδρέας την απαραίτητη ψυχιατρική αγωγή ώστε να βοηθήσει τον εαυτό του, πάντα σύμφωνα με το τοπικό μέσο.

Ο κ. Κοκοσάλης τόνισε μέσω του Cretalive διέψευσε τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Ανδρέας δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές, όπως έχει γραφτεί, ενώ ήταν αριστούχος του Πολυτεχνείου.

«Η οικογένεια της Εμμανουέλας είναι στο πλευρό του. Οι άνθρωποι τον στηρίζουν και θέλουν να έχει την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση και αυτό είναι κορυφαίο από μέρους τους. Δείχνει την ποιότητα των ανθρώπων αλλά και το πόσο υπέροχος άνθρωπος είναι ο Ανδρέας, ο οποίος ψυχιατρικά πέρασε στην αντίπερα όχθη.

Θα υποβάλλουμε αίτημα όπως προβλέπεται στον Ποινικό Κώδικα για τρίμηνη αναστολή της ποινικής διαδικασίας ώστε το διάστημα αυτό να νοσηλευτεί σε δημόσιο ψυχιατρείο». Όπως ανέφερε, όταν πλέον προχωρήσει η αγωγή, θα επαναξιολογηθεί η ψυχιατρική του κατάσταση ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *