Απόψε ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς λιγκ!

Η βραδιά του κορυφαίου τελικού σε επίπεδο διασυλλογικών διοργανώσεων στον πλανήτη έφτασε.

Ο καταληκτικός αγώνας του Champions League, που θα κρίνει το νέο πρωταθλητή Ευρώπης, θα διεξαχθεί απόψε στο «Γουέμπλεϊ» ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης και φυσικά είναι αυτός που θα παρακολουθήσει τηλεοπτικά ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός κόσμος το βρράδυ του Σαββάτου (1η Ιουνίου)  στις 22:00 από το Cosmote Sport 1 και το Mega Channel.

Οι δύο φιναλίστ θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί για τελευταία φορά με το format με το οποίο τη γνωρίζαμε έως τώρα. Ο νικητής στο ναό του ποδοσφαίρου στο Λονδίνο θα λάβει, εκτός από τη δόξα και το κύρος που συνοδεύονται, και το έξτρα μπόνους των 4,5 εκατ. ευρώ, εκτός φυσικά από το ποσό των 15,5 εκατ. που έχουν βάλει στα ταμεία τους οι ομάδες με τη συμμετοχή τους στον τελικό.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η ομάδα που θα σηκώσει στον ουρανό της αγγλικής πρωτεύουσας το τρόπαιο του Champions League θα εξασφαλίσει ταυτόχρονα και τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2025 και θα λάβει ακόμη 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πολυνίκης η Ρεάλ Μαδρίτης

Το Κύπελλο Πρωταθλητριών, μια ιδέα που έγινε πράξη από τον Γάλλο δημοσιογράφο της “Equipe”, Γκαμπριέλ Ανό, και το οποίο από το 1992 έχει μετονομαστεί σε Champions League, καθιερώθηκε από την σεζόν 1955-56.

Από τότε η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει 14 τρόπαια, εξ ου και ο όρος που της αποδόθηκε ως «βασίλισσα της Ευρώπης», και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των περιοσσότερων κατακτήσεων, ακολουθούν η Μίλαν με 7 τρόπαια, η Λίβερπουλ και η Μπάγερν από 6, η Μπαρτσελόνα έχει 5, ο Αγιαξ 4, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ιντερ από 3.

Η έτερη φιναλίστ του αποψινού τελικού, Μπορούσια Ντόρτμουντ, έχει πανηγυρίσει μία φορά την κατάκτηση του σπουδαίου τροπαίου, το 1997 στο Μόναχο, όταν είχε επιβληθεί με 3-1 της Γιουβέντους.

Διαιτητής και πιθανές συνθέσεις

Ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει το μεγάλο παιχνίδι.

Ο γεννημένος στο Μάριμπορ στις 25/11/1979 (44 ετών) διαιτητής θα «σφυρίξει» για πρώτη φορά στην καριέρα του στη «Μέκκα» των τελικών.

Μόλις το πληροφορήθηκε, όπως δήλωσε ο ίδιος στην ιστοσελίδα της UEFA «ήταν μια πολύ συναισθηματική στιγμή. Αισθάνομαι ακόμα αυτά τα μεγάλα συναισθήματα καθώς μιλάω για αυτό, είναι πολύ δύσκολο να το περιγράψω. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου και την ομάδα μου, διότι δουλεύουμε πολύ σκληρά μαζί.»

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς ): Κόμπελ, Ριέρσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν, Σάμπιτσερ, Μπραντ, Σάντσο, Αντεγέμι, Φίλκρουγκ
Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι ): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρόος, Καμαβινγκά, Μπέλινγχαμ , Ροντρίγο, Βινίσιους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *