Κατηγορίες
Basket Corner

Άρχισαν τα “όργανα”! Αποχωρούν τρεις ομάδες από την Α1 γυναικών

Τριπλή οικειοθελής αποχώρηση από την Α1 Γυναικών, ποιες κοιτούν την Α2 και ποιες ανεβαίνουν.

Μεγάλο ήταν το ενδεχόμενο τρεις ομάδες της φετινής Α1 του χρόνου να αποχωρήσουν οικειοθελώς από το πρωτάθλημα λόγω προβλημάτων.

Πλέον η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη, με 2 εξ αυτών να επεξεργάζονται τα δεδομένα και να κοιτούν την Α2 Γυναικών για την νέα σεζόν, ενώ η τρίτη αντιμετωπίζει πιο σοβαρά προβλήματα.

Τον Νότιο Όμιλο της Α2 για να αγωνιστούν την νέα σεζόν κοιτούν ο ΕΦΑΟ Ζωγράφου και ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου. Θυμίζουμε πως η ομάδα του Ζωγράφου παρά την αξιέπαινη προσπάθεια στην επανέναρξη της Α1, πριν λίγες ημέρες αποδέσμευσε όλο τον βασικό της κορμό, ενώ η μέχρι πρότινος τεχνικός της ομάδας, Στέλλα Καλτσίδου, αποτελεί πλέον βοηθός προπονητή στον Ολυμπιακό.

Σε λίγο χειρότερη μοίρα βρίσκεται ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου. Μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο του μπάσκετ γυναικών, μετά το “λουκέτο” του Νοεμβρίου δεν αποδέχθηκε να αγωνιστεί στην επανέναρξη μερικούς μήνες αργότερα. Ωστόσο, το υλικό που υπάρχει στα αναπτυξιακά τμήματα και η διάθεση για δουλειά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί η ομάδα με πιο νεαρές αθλήτριες την νέα σεζόν στην Α2 Γυναικών Νότου.

Όσον αφορά την τρίτη ομάδα, τον Σπόρτινγκ, ο οποίος επίσης δεν αγωνίστηκε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος σε μια απόφαση που ήρθε… εύκολα, λόγω των πολλών προβλημάτων, το τοπίο είναι πολύ θολό μέχρι σήμερα και δεν αποκλείεται η επόμενη ημέρα να βρει τον ιστορικό σύλλογο στα τοπικά πρωταθλήματα Γυναικών της Αττικής.

Καλή η… βιτρίνα της Α1 Γυναικών, αλλά και στην δεύτερη τη τάξει Εθνική κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ της χώρας, αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς έκαναν 8 μήνες να πατήσουν παρκέ μετά τον Νοέμβριο και εννοείται χωρίς την διεξαγωγή πρωταθλήματος και με μηδενικά έσοδα. Επομένως, δεν αποκλείεται να είναι αρκετές οι αποχωρήσεις και από αυτήν την κατηγορία προς τα τοπικά.

Κλείνοντας, τις 3 θέσεις που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα αδειάσουν από την τριπλή αποχώρηση που αναλύσαμε παραπάνω, θα καλύψουν οι πρώτες επιλαχούσες ομάδες από την Α2.

Αυτές είναι ο Πρωτέας Βούλας και ο Άρης πρωτίστως, ενώ την τρίτη θέση διεκδικεί ο Ηρακλής, για την άνοδο στην Α1 Γυναικών. Νεότερα νέα για όλες τις εξελίξεις θα υπάρξουν μετά το πέρας του χρονικού ορίου για τις δηλώσεις των ομάδων ενόψει της νέας σεζόν.

basket247.gr