Κατηγορίες
Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου IN THE SPOTLIGHT Άρης Σούδας

Άρης Σούδας: Αδίκησε το “πεπρωμένο” του

Η χτεσινή ήττα του Άρη Σούδας μάλλον δημιουργεί κατάσταση “μη αναστρέψιμη”.

Μακάρι να διαψευστούμε (είναι μια ομάδα εξάλλου που εδώ στο mirrorsports.gr παρακολουθούμε στενά), αλλά έχουμε την εντύπωση, ότι, βάσει και όσων είδαμε στα πρώτα επίσημα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας, μάλλον ο Άρης Σούδας αδίκησε πλήρως τον εαυτό του.

Δεν είναι από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας αλλά σίγουρα δεν είναι και από τις χειρότερες και θα μπορούσε αυτή τη στιγμή που μιλάμε, να ήταν σε θέση τουλάχιστον, να διεκδικεί την παραμονή με μεγαλύτερες πιθανότητες.

Έχασε βαθμούς σημαντικούς σε ματς τα οποία έπρεπε και εδικαιούτο να πάρει κάτι καλύτερο και οι λόγοι ήταν:

  • α) η απειρία να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις αν και η ομάδα διαθέτει έμπειρους παίκτες
  • β) η έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμες στιγμές αγώνων που έφεραν την ομάδα με την πλάτη στον τοίχο
  • γ) διαιτητικές αποφάσεις που επηρέασαν σε διάφορα παιχνίδια το αποτέλεσμα (το βάζουμε ως τρίτο λόγο γιατί πρωτίστως τα αίτια άπτονται στην ίδια την ομάδα)
  • δ) ξαφνικές αποχωρήσεις σημαντικών παικτών, όπως Νικόλτσης, που αλλοίωσαν τη μορφή του ρόστερ
  • ε) η ξαφνική αλλαγή προπονητή για την οποία επίσης, όσο και αν ο Γιάννης Λιουδάκης ήξερε πρόσωπα και πράγματα, έπρεπε να υπάρξει περίοδος προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Ίσως να υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, το θέμα είναι ότι οι 10 βαθμοί που έχει ο Άρης Σούδας είναι πολύ λιγότεροι βάσει της ποιότητας της ομάδας, της εικόνας που έδειξε στα παιχνίδια, αλλά και της δουλειάς που γίνεται καθημερινά από διοίκηση και αγωνιστικό τμήμα.

Τώρα, πλέον, στόχος είναι το καλύτερο δυνατό “τελείωμα” στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αλλά και η “επόμενη μέρα”. Μαθηματικές πιθανότητες παραμονής, φυσικά, υπάρχουν, αλλά όπως έχει γίνει ήδη αντιληπτό, είναι μόνο πιθανότητες.

Πάντως, η χρονιά είχε και θετικές προεκτάσεις για τις οποίες θα αναφερθούμε προσεχώς…

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.