Κατηγορίες
ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ IN THE SPOTLIGHT

Ας είμαστε ρεαλιστές…

Τα Χανιά βάσει εικόνας και βάσει βαθμολογικής συγκομιδής αναπροσαρμόζoυν στόχους.

Ακούμε όλο αυτό το διάστημα ότι τα Χανιά πηγαίνουν για άνοδο, λες και έχουν εξασφαλίσει μια θέση στην εξάδα.

Σωστό που λεγόταν αυτό πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, το ρόστερ ήταν καλό, οι προοπτικές καλές…

Αυτή η κουβέντα πρέπει όμως, πλέον, να παύσει…

Έχει τελειώσει ένας ολόκληρος γύρος, τα Χανιά έχουν πάρει μόλις το 1/3 της βαθμολογικής τους συγκομιδής και η πορεία τους είναι ομάδας που, πιο εύκολα θα μπει στα play out παρά στα play off.

Mπορεί θεωρητικά, η διαφορά από την κορυφή (10 βαθμοί) από την δυάδα αλλά και από την εξάδα να μη “ζαλίζει”, ωστόσο πρέπει να κοιτάζουμε πόσες ομάδες είναι πάνω από τα Χανιά και πόσες διεκδικούν εξάδα.

Ιωνικός, Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Διαγόρας, Ξάνθη, Παναχαϊκή, ακόμα και τα Τρίκαλα, χωρίς να συμπεριλάβουμε Δόξα Δράμας και Απόλλωνα Λάρισας (που μπορούν και αυτές οι ομάδες να διεκδικήσουν εξάδα θεωρητικά και πρακτικά), είναι ομάδες που αυτή τη στιγμή, πλην του Απόλλωνα Λάρισας, έχουν παραπάνω βαθμούς από τα Χανιά, στο φινάλε του πρώτου γύρου. (Η Δόξα έχει τους ίδιους με 3 ματς λιγότερα!).

Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές… Η ομάδα δηλαδή…

Ο πήχης πρέπει να χαμηλώσει, όχι γιατί η ομάδα δεν έχει την ικανότητα, αλλά γιατί πρέπει να προσγειωθεί, να κυνηγήσει πιο μικρούς στόχους για να μπορέσει πιθανώς να κατακτήσει μεγαλύτερους. Αυτή τη στιγμή η ομάδα δείχνει “πελαγωμένη” μεταξύ των υψηλών της προσδοκιών και της κάκιστης αγωνιστικής της εικόνας…

Ίσως, εάν επαναπροσδιορίσει στόχους και δυνατότητες να τα πάει καλύτερα και τουλάχιστον να είναι γερά στο κόλπο (αρχικά) της εξάδας, γιατί αυτή δεν είναι καθόλου σίγουρη και τη δεδομένη στιγμή φαντάζει πολύ δύσκολη!

Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει συντριπτικά και πρέπει να γίνει αντιληπτό και όχι κάποιοι να “εθελοτυφλούν”…

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr